Kiezen: de beste én slechtste Avengers-film?

Kiezen: de beste én slechtste Avengers-film?

Welke kies jij? Een van de Joss Whedon-films of toch eentje met Thanos?

In 2012 was The Avengers een enorm succes. De film wist meer dan 1,5 miljard dollar op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's en zette de toon voor de rest van het Marvel Cinematic Universe. Sindsdien verschenen er nog drie succesvolle Avengers-films.

Het was Joss Whedon die na The Avengers ook de tweede Avengers-film regisseerde, namelijk Avengers: Age of Ultron, verschenen in 2015. De ontvangst was iets minder, maar de bioscopen werden platgelopen.

In 2018 en 2019 was het tijd voor een grootse afronding van het Marvel Cinematic Universe met hoofdrollen voor de slechterik Thanos, de Infinity Stones en uiteraard bijna alle helden die we eerder hadden gezien in de tot op heden 23-delige reeks.

Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame van Anthony en Joe Russo haalden gezamenlijk bijna 5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Beste Avengers-film
Uiteraard nu de vraag welke jij de beste Avengers-film vindt. Is het een van de kleinschaligere, aardse films van Whedon of kies je toch voor een film uit de Thanos-tweeluik?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Slechtste Avengers-film
En welke vind jij de slechtste film van de vier? Is het een van de oudere films of kon jou het grootschalige geweld in een van de twee laatste films niet boeien?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair