Poll

Kiezen: de beste én slechtste Avengers-film?

Welke kies jij? Een van de Joss Whedon-films of toch eentje met Thanos?

door Bram de Groot om 12:16 in Poll
In 2012 was The Avengers een enorm succes. De film wist meer dan 1,5 miljard dollar op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's en zette de toon voor de rest van het Marvel Cinematic Universe. Sindsdien verschenen er nog drie succesvolle Avengers-films.

Het was Joss Whedon die na The Avengers ook de tweede Avengers-film regisseerde, namelijk Avengers: Age of Ultron, verschenen in 2015. De ontvangst was iets minder, maar de bioscopen werden platgelopen.

In 2018 en 2019 was het tijd voor een grootse afronding van het Marvel Cinematic Universe met hoofdrollen voor de slechterik Thanos, de Infinity Stones en uiteraard bijna alle helden die we eerder hadden gezien in de tot op heden 23-delige reeks.

Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame van Anthony en Joe Russo haalden gezamenlijk bijna 5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Beste Avengers-film
Uiteraard nu de vraag welke jij de beste Avengers-film vindt. Is het een van de kleinschaligere, aardse films van Whedon of kies je toch voor een film uit de Thanos-tweeluik?


Slechtste Avengers-film
En welke vind jij de slechtste film van de vier? Is het een van de oudere films of kon jou het grootschalige geweld in een van de twee laatste films niet boeien?11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Infinity War was toch wel de beste, endgame was veel te melig en daarom de slechtste.

xarkov

Avatar

Easy, en de resultaten zoals verwacht.

centr1no

Avatar

Technisch valt er op gen enkele film weinig aan te merken.
Qua invulling zou ik Endgame uiteindelijk ook de slechtste noemen.
Hoewel het uiteraard een epische afsluiting was van de hele saga werden er naar mijn idee net wat teveel rare sprongen gemaakt om het allemaal bij elkaar te krijgen.
Waar verder zo'n beetje alle films mooi op elkaar aansloten was het verhaal van Age of Ultron teveel een side-step. Teveel nieuwe dingen.

Jaws

Avatar

milo007 helemaal mee eens.

Robbepost

Avatar

Eens met het gros. Infinity War het beste vooral door Thanos. Zat ook echt hele spectaculaire actie in.

Age of Ultron verreweg de zwakste. Ultron vind ik maar matig en zijn vechtvee robotjes een lachertje. Ook Scarlet Which en Quicksilver kunnen me niet bekoren.

Artificialis

Avatar

Mijn favoriete Avengers film is Captain America: Civil War.

BillySavastano

Avatar

Easy, infinity war! Alleen al door de aankomst van thor in wakanda back op full power na alles wat de beste man heeft meegemaakt... voor mij een gedeelde eerste plek als vetste movie entrance ooit samen met darth maul in TPM!

Fluffer

Avatar

Gemakkelijk , voor mij zijn ze allemaal even slecht????

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vond Age of Ultron de slechtste. Ik vond het plot erg veel op Terminator 2 lijken. Een machine wordt actief en besluit binnen een fractie van een seconde het einde van de mensheid te gaan bewerkstelligen. Er zat weinig spanning in.

Ik vond Vision wel ongelofelijk gaaf gedaan ! Mooi kostuum, en zag er vet uit ! Dat karakters daar had ik best meer van willen zien !

KingCreole81

Avatar

Age of Ultron verdient als sterren puur omdat James Spader Ultron vertolkt.
Wat een prachtstem heeft die man toch

Civilian Supreme

Avatar

Ik vond Endgame eigenlijk nog slechter dan Ultron maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met het gevoel van teleurstelling na het sterke Infinity war.
Zoveel slechte keuzes qua humor en verhaallijnen. Een tijdmachine uit het niks vandaan om de boel weer in orde te maken?! Makkie, die zetten we wel even in elkaar.

NieuwsFilm

meest populair