Netflix en 'Crawl'-regisseur maken claustrofobische thriller 'O2'

Alexandre Aja maakt voor het eerst sinds Haute Tension uit 2003 een Franstalige horrorfilm.

The Hollywood Reporter meldt vandaag dat Alexandre Aja de nieuwe Franse survival-thriller O2 zal regisseren voor Getaway Films. De film wordt exclusief voor Netflix gemaakt.

Het script van de film komt uit de pen van Christie LeBlanc en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die wakker wordt in een medische 'cryo-unit', waarin ze lag ingevroren. Ze heeft geen idee hoe ze in de box, die niet groter is dan een grafkist, is beland. De zuurstof raakt echter snel op, dus ze moet alles op alles zetten om deze regelrechte nachtmerrie te onstnappen.

Een mooie combinatie van talent
Aja heeft door de jaren heen een uitstekende cv opgebouwd binnen het horror-/thriller-genre. Het begon allemaal met het Franse Haute Tension uit 2003, dat werd gevolgd door Hollywood-producties als The Hills Have Eyes, Piranha 3D en alligator-thriller Crawl, die vorig jaar op lovende kritieken kon rekenen.

Aja keert met de film voor het eerst terug naar de Franstalige film. Hoofdrolspeler zijn Melanie Laurent, Mathieu Amalric en Malik Zidi. De film wordt medio 2021 op Netflix verwacht.

NieuwsFilm

meest populair