De 9 acteurs die Batman waren en hoe ze eruit zagen

De 9 acteurs die Batman waren en hoe ze eruit zagen

Een geweldig lijstje vinden we zelf.

Wist je dat er al acht mensen zijn geweest die de rol van Batman gespeeld hebben? Het personage is al bijna 80 jaar bij ons, dus vreemd is dit niet. We zetten de negen acteurs die hem in live-action speelden voor je op een rij.

1. Lewis G. Wilson
Wilson was de eerste acteur en de jongste acteur die de rol van een volwassen Batman speelde. Hij debuteerde al toen hij 23 was in de vijftiendelige reeks Batman.

Bekijk de afbeelding
2. Robert Lowery
Lowery nam de rol over in 1949 met de serie Batman & Robin en was toen al 36 jaar oud. Hij was verder opvallend genoeg de eerste Batman-acteur die het scherm deelde met een Superman-acteur en deed dat in 1956 in de serie The Aventures of Superman. Daarin was hij dan weer niet als Batman te zien.

Bekijk de afbeelding
3. Adam West
West speelde Batman het langst. Je kent hem als Adam West, maar eigenlijk heette hij William West Anderson. Zijn charme in de rol maakte dat hij in de Batman-film uit 1966 te zien was en daarna nog in heel wat series. Zo sprak hij in 1977 de stem van Batman in de serie The New Adventures of Batman in.

Bekijk de afbeelding
4. Michael Keaton
Na twintig jaar verloor Adam West de rol aan Michael Keaton, die in 1989 in Batman speelde. Fans waren nogal boos en waren er bang voor dat het personage weer zo goofy zou worden als de versie van Adam West. Gelukkig klopte dat niet. Nu gaat het gerucht dat Keaton terug keert in The Flash.

Bekijk de afbeelding
5. Val Kilmer
Val Kimer kreeg de rol toen Joel Schumacher de franchise overnam en Batman Forever (1995) maakte. Die film was niet heel sterk en dus verliet Kilmer de Batcave al snel.

Bekijk de afbeelding
6. George Clooney
De rol ging daarna in 1997 al naar George Clooney die in Batman & Robin speelde. En die film was natuurlijk echt een ramp. De acteur noemde de film in het verleden al eens geldverspilling en schaamt zich er een beetje voor.

Bekijk de afbeelding
7. Christian Bale
Het duurde vervolgens tot 2005 voordat de Batman-franchise weer terugkeerde. Christopher Nolan maakte met hem een filmtrilogie die het personage ontzettend serieus bekeek.

Bekijk de afbeelding
8. Ben Affleck
Na Bale nam Ben Affleck de rol over voor het controversiële Batman v Superman: Dawn of Justice. Afflecks versie werd wel geliefd en hij kreeg daarop de kans om een eigen Batman-film te maken. Maar dat lukte niet en dus droeg hij de rol weer over.

Bekijk de afbeelding
9. Robert Pattinson
Een van de eerste acteurs die Batman speelde heette Robert Lowery en nu zijn we bij Robert Pattinson aanbeland. Hij debuteert in 2021 als The Batman.

Bekijk de afbeelding
10. Stemacteurs
Dan zijn er nog vele acteurs die de stem van Batman inspraken in animatiefilms en -series. Dat zijn er heel wat, waarvan Will Arnett met The Lego Batman Movie de bekendste is. Maar denk ook aan Kevin Conroy, Will Friedle, Rino Romano, Diedrich Bader, Jeremy Sisto, Bruce Greenwood en Bruce Thomas.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair