Featured

De 9 acteurs die Batman waren en hoe ze eruit zagen

Een geweldig lijstje vinden we zelf.

door Jim Pedd om 17:30 in Featured
Wist je dat er al acht mensen zijn geweest die de rol van Batman gespeeld hebben? Het personage is al bijna 80 jaar bij ons, dus vreemd is dit niet. We zetten de negen acteurs die hem in live-action speelden voor je op een rij.

1. Lewis G. Wilson
Wilson was de eerste acteur en de jongste acteur die de rol van een volwassen Batman speelde. Hij debuteerde al toen hij 23 was in de vijftiendelige reeks Batman.


2. Robert Lowery
Lowery nam de rol over in 1949 met de serie Batman & Robin en was toen al 36 jaar oud. Hij was verder opvallend genoeg de eerste Batman-acteur die het scherm deelde met een Superman-acteur en deed dat in 1956 in de serie The Aventures of Superman. Daarin was hij dan weer niet als Batman te zien.


3. Adam West
West speelde Batman het langst. Je kent hem als Adam West, maar eigenlijk heette hij William West Anderson. Zijn charme in de rol maakte dat hij in de Batman-film uit 1966 te zien was en daarna nog in heel wat series. Zo sprak hij in 1977 de stem van Batman in de serie The New Adventures of Batman in.


4. Michael Keaton
Na twintig jaar verloor Adam West de rol aan Michael Keaton, die in 1989 in Batman speelde. Fans waren nogal boos en waren er bang voor dat het personage weer zo goofy zou worden als de versie van Adam West. Gelukkig klopte dat niet. Nu gaat het gerucht dat Keaton terug keert in The Flash.


5. Val Kilmer
Val Kimer kreeg de rol toen Joel Schumacher de franchise overnam en Batman Forever (1995) maakte. Die film was niet heel sterk en dus verliet Kilmer de Batcave al snel.


6. George Clooney
De rol ging daarna in 1997 al naar George Clooney die in Batman & Robin speelde. En die film was natuurlijk echt een ramp. De acteur noemde de film in het verleden al eens geldverspilling en schaamt zich er een beetje voor.


7. Christian Bale
Het duurde vervolgens tot 2005 voordat de Batman-franchise weer terugkeerde. Christopher Nolan maakte met hem een filmtrilogie die het personage ontzettend serieus bekeek.


8. Ben Affleck
Na Bale nam Ben Affleck de rol over voor het controversiële Batman v Superman: Dawn of Justice. Afflecks versie werd wel geliefd en hij kreeg daarop de kans om een eigen Batman-film te maken. Maar dat lukte niet en dus droeg hij de rol weer over.


9. Robert Pattinson
Een van de eerste acteurs die Batman speelde heette Robert Lowery en nu zijn we bij Robert Pattinson aanbeland. Hij debuteert in 2021 als The Batman.


10. Stemacteurs
Dan zijn er nog vele acteurs die de stem van Batman inspraken in animatiefilms en -series. Dat zijn er heel wat, waarvan Will Arnett met The Lego Batman Movie de bekendste is. Maar denk ook aan Kevin Conroy, Will Friedle, Rino Romano, Diedrich Bader, Jeremy Sisto, Bruce Greenwood en Bruce Thomas.18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaws

Avatar

Mark Hamill (Luke van starwars) heeft toch ook Batman ingesproken...

Robbepost

Avatar

De eerste 3 zijn in deze tijd niet eens carnavalspak waardig.
En toch is die van Cloony door de tepels het belachelijkst.
Ik vind Bale er het coolst uitzien. Ook een geweldige trilogie!

Renegade

Avatar

Ik vind de pak van Keaton het coolst. Maar dat komt door het logo van Batman. Zwart/geel. En Mark Hamill (Jaws) heeft de stem van de Joker gedaan niet Batman.

Chrischzz

Avatar

@ Jaws..

Hamill heeft the Joker ingesproken.

Civilian Supreme

Avatar

Dat pak van Keaton is echt gaaf.
Die van Bale vind ik alleen in Begins mooi. Daarna Power ranger achtig.

Hiss

Avatar

Dat pak van Keaton vind ik ook nog steeds de mooiste.
Vooral het masker is ongeëvenaard.
Lewis G. Wilson doet me aan een dikke tante denken.

Pronk47

Avatar

ben toch benieuwd naar de versie van Robert Pattinson .

ThysRomani

Avatar

Ik vind het pak van Affleck eigenlijk het beste, wat vooral te maken heeft met de cowl. De oortjes zijn veel korter, dat ziet er veel minder campy uit.

Die van Keaton helemaal prima en die van Bale op zich ook, alleen het 2e pak in TDK vond ik steeds minder worden.

Maac

Avatar

Bale met afstand het beste, maar inmiddels ook zeer benieuwd naar de versie van Pattinson. Grote kans dat deze in ieder geval esthetisch het beste aansluit bij mijn smaak.

heckylsnide2016

Avatar

@Jaws Mark Hamill sprak de stem van de Joker in

Goku32

Avatar

De batman nippel was echt heel slecht

Master Of Films

Avatar

Jaws "Mark Hamill (Luke van starwars) heeft toch ook Batman ingesproken..."
Je bent in de war met Margot Robbie.

Pepernoot

Avatar

"Dan zijn er nog vele acteurs die de stem van Batman inspraken in animatiefilms en -series. Dat zijn er heel wat, waarvan Will Arnett met The Lego Batman Movie de bekendste is. Maar denk ook aan Kevin Conroy" Kevin conroy is de bekendste en sowieso de beste stemacteur voor batman

chefry1983

Avatar

^
Zeker, de Arkham games zijn allen geweldig

Artificialis

Avatar

Christian Bale zit in de beste films. Maar ik blijf een zwak houden voor de vertolking van Michael Keaton.

Pepernoot "Maar denk ook aan Kevin Conroy" Kevin conroy is de bekendste en sowieso de beste stemacteur voor batman"

De hoeveelheid werk dat deze man als Batman heeft verzet is inderdaad ongeëvenaard. Volgens mij heeft hij Batman vaker vertolkt dan alle andere acteurs bij elkaar.

noah81

Avatar

Adam west en keaton zijn toch wel favoriet. Clooney en affleck zijn toch wel de flops whahha!!

STYD

Avatar

Will Arnett de bekendste??? Hoe komen jullie daar nu bij? Is toch echt Kevin Conroy

NieuwsFilm

meest populair