Vinnie Jones kotst op 'X-Men - The Last Stand': "Er bleef niks van Juggernaut over"!

Vinnie Jones kotst op 'X-Men - The Last Stand': "Er bleef niks van Juggernaut over"!

De acteur vindt dat hem een groot onrecht is aangedaan...

In het wisselend ontvangend X-Men: The Last Stand uit 2006 was Vinnie Jones te zien als de mutant Cain Marko a.k.a. Juggernaut. Oorspronkelijk zou zijn rol een stuk groter zijn én voor meerdere films, iets waar de 55-jarige bonk na 14 jaar nog steeds van baalt.

Nadat de regisseur van de eerste twee succesvolle delen, Bryan Singer, vertrok om zich te wagen aan Superman Returns, ging de studio op zoek naar een opvolger. Ze vonden deze in Matthew Vaughn die een scala aan nieuwe karakters bedacht, waaronder de Juggernaut van Jones.

Tegenover COMICBOOKMOVIE vertelt Jones dat hij enorm opgewonden was toen hij de rol won. "Een geweldig personage in een geweldig script en maar liefst voor 3 films". Maar toen Vaughn het project verliet en werd vervangen door Brett Ratner, bleef Juggernaut ternauwernood overeind.

Zondebok
"Ratner herschreef alles. Wat deed ik daar? Ik zat de helft van de tijd in mijn f*cking trailer en voelde me een figurant. Het is een van de meest domme rollen die ik heb gespeeld. Mijn hele verhaallijn was weg. Het beste woord is denk ik teleurstelling. En wat ook verontrustend was, dat sommige fans mij de schuld gaven! Maar wat je zag, was niet waarvoor ik me had aangemeld. Ik had het gevoel dat ik een zondebok was en dat maakte me van streek. Niemand vertelde ooit mijn kant van het verhaal".

Uiteindelijk mocht Vaughn aan de slag met de reboot First Class waar helemaal geen ruimte meer was voor Juggernaut. De mutant zou enkel nog opnieuw verschijnen als halve CGI-creatie in Deadpool 2. Mocht Jones ooit de kans krijgen om hem opnieuw te spelen, wil hij dat naar eigen zeggen "graag proberen om het voor iedereen goed te maken".

NieuwsFilm

meest populair