Algemeen

Vinnie Jones kotst op 'X-Men - The Last Stand': "Er bleef niks van Juggernaut over"!

De acteur vindt dat hem een groot onrecht is aangedaan...

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
In het wisselend ontvangend X-Men: The Last Stand uit 2006 was Vinnie Jones te zien als de mutant Cain Marko a.k.a. Juggernaut. Oorspronkelijk zou zijn rol een stuk groter zijn én voor meerdere films, iets waar de 55-jarige bonk na 14 jaar nog steeds van baalt.

Nadat de regisseur van de eerste twee succesvolle delen, Bryan Singer, vertrok om zich te wagen aan Superman Returns, ging de studio op zoek naar een opvolger. Ze vonden deze in Matthew Vaughn die een scala aan nieuwe karakters bedacht, waaronder de Juggernaut van Jones.

Tegenover COMICBOOKMOVIE vertelt Jones dat hij enorm opgewonden was toen hij de rol won. "Een geweldig personage in een geweldig script en maar liefst voor 3 films". Maar toen Vaughn het project verliet en werd vervangen door Brett Ratner, bleef Juggernaut ternauwernood overeind.

Zondebok
"Ratner herschreef alles. Wat deed ik daar? Ik zat de helft van de tijd in mijn f*cking trailer en voelde me een figurant. Het is een van de meest domme rollen die ik heb gespeeld. Mijn hele verhaallijn was weg. Het beste woord is denk ik teleurstelling. En wat ook verontrustend was, dat sommige fans mij de schuld gaven! Maar wat je zag, was niet waarvoor ik me had aangemeld. Ik had het gevoel dat ik een zondebok was en dat maakte me van streek. Niemand vertelde ooit mijn kant van het verhaal".

Uiteindelijk mocht Vaughn aan de slag met de reboot First Class waar helemaal geen ruimte meer was voor Juggernaut. De mutant zou enkel nog opnieuw verschijnen als halve CGI-creatie in Deadpool 2. Mocht Jones ooit de kans krijgen om hem opnieuw te spelen, wil hij dat naar eigen zeggen "graag proberen om het voor iedereen goed te maken".

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Terranova

Avatar

Ze vonden deze in Matthew Vaughn die een scala aan nieuwe karakters bedacht, waaronder de Juggernaut van Jones.

Uhh volgens mij bestond Juggernaut al voordat Vaughn geboren was

Lewis

Avatar

1 van de meest domme rollen??? Zal ik je even een A4 tje vol typen met enorm domme rollen ????????.

Juggernaut voegde niks toe aan de al erg matige film.

Vinnie mag van geluk spreken dat een paar goede regisseurs met hem willen werken anders had hij alleen maar in b en c films
Geacteerd.

Master Of Films

Avatar

Vinnie zat dan weer wel in de meest memorabele meme scenes van deze nogal slechte X-Men film. Smiley face

RoberPaulsen

Avatar

Ik heb de films niet gezien, maar als ik naar die foto kijk moet hij blij zijn dat hij het er verder niet in zat. Zijn gezicht in die helm ziet er wat lachwekkend uit.
Van al die X-Men films zijn er volgens mij niet superveel die het gemiddelde ontstijgen. Nog niet zo erg als Fantastic 4 maar vergeleken bij de overdaad van Marvel, wat in ieder geval kwaliteit ademt, ziet het er toch wat corny uit allemaal

Robbepost

Avatar

^ van de x-men films stijgen X2, First Class en Days of future past wat mij betreft ver boven het gros van de MCU films uit. Van de overige mutant films Logan ook.

Lewis

Avatar

Dat zijn Idd prima films Boven gemiddelde. Favoriet blijft dan alsnog Logan.

Decepticon

Avatar

@Lewis
Je slaat de spijker op z'n kop, hij mag blij zijn dat hij überhaupt gecast wordt voor films. Juggernaut had geen verhaallijn en voegde inderdaad niks toe aan de film, hij was er puur voor actiescènes. Hij mag inderdaad bij zijn dat hij in zo'n blockbuster film te zien is.

Sinds ik niet meer naar de videotheek kan, heb ik geen idee in wat voor films hij nu speelt of wat hij überhaupt nog doet. Collega van Steven Seagal ofzo of geeft ie voetbaltraining?
Want in de videotheek zag je nog al die b-films op de plank liggen, die je meestal ook liet liggen. Soms nam je wel eens eentje mee in de stapel films om na een paar goede films even simpel achterover te leunen.

Draven

Avatar

Vinnie "Wat deed ik daar? Ik zat de helft van de tijd in mijn f*cking trailer en voelde me een figurant."


Lekker t.o.v. je medespelers die een kleine rol hebben. Wat een klootzak om zo'n opmerking te maken.

eltorro

Avatar

@Robbepost: Eens, een aantal X-men films hebben het genre zowat veranderd (Deadpool, Logan, X-men 1 en DOFP). Persoonlijk vind ik Logan het beste, moet je voorstellen als Endgame zo'n soort aanpak had gehad.

Goku32

Avatar

Maar zo gaat het toch altijd, een iemand zegt iets en de hele wereld geloofd gelijk de persoon in kwestie erg jammer dat. Want ik vond het juist een geweldige charachters in de film. Het is jammer dat de film zelf helemaal verkloot is

Lewis

Avatar

@deception voetbaltrainer zou beter zijn idd maar momenteel is hij inderdaad een collega van Seagal! Ik was werkzaam in een videotheek kan me nog herinneren dat Mean Machine toen op dvd kwam.

Sunspot

Avatar

Lol, was wel zwaar verneukt de trilogie door deel 3, Brett Ratner pfff.

Blijft oke, maar zo teleurstellend. En vond Juggernaut niet eens slecht gedaan, geen CGI zowat ook.

kokosnoot

Avatar

the juggernaut uit de comics is geweldig!

NieuwsFilm

meest populair