Featured

Deze 5 films moeten kleur geven aan het witte doek!

De maand augustus blijft zeer karig... Maar er zijn toch enkele gave releases in de bioscoop.

door Bram de Groot om 12:15 in Featured
De afgelopen weken verschenen er zeker enkele leuke nieuwe films in de bioscoop, maar een echte zomerblockbuster was er nog niet. Hieronder vijf grote films - én een echte zomerblockbuster - die in de maand augustus in première moeten gaan.

Trolls World Tour (4 augustus)

Regie: Walt Dohrn, David P. Smith | Hoofdrollen: Justin Timberlake, Anna Kendrick, Sam Rockwell, James Corden

In de States verscheen deze animatiefilm al via Video on Demand, maar in Nederland verschijnt deze gewoon in de bioscoop, ook met de Nederlandse versie Trolls Wereldtour. In dit tweede deel zien we meer kleurrijke en ook zeker muzikale avonturen van de trolletjes.QT8: The First Eight (11 augustus)

Regie: Tara Wood | Cast: Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, etc

Dit moet wel een heerlijke docu zijn over de filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. De docu zit tjokvol fragmenten en anekdotes van zijn geliefde acteurs en actrices. Dit is er duidelijk eentje voor de QT-fans. QT8 draait eerst vanaf 12 augustus in Pathé en vanaf oktober ook in andere bioscopen.Peninsula (13 augustus)

Regie: Sang-ho Yeon | Hoofdrollen: Dong-won Kang, Jung-hyun Lee

Deze tweede film in de zombiewereld van Train to Busan uit 2016 ging al succesvol in Zuid-Korea en andere landen in première. In augustus draait Peninsula in de Nederlandse bioscoop en daarin zie je de voormalige soldaat Jung-seok die erin is slaagt om naar het buitenland te ontsnappen. Hij krijgt daar de opdracht om terug te keren en geheel tegen de verwachtingen in ontmoet hij overlevenden.Antebellum (20 augustus)

Regie: Gerard Bush, Christopher Renz | Hoofdrollen: Jena Malone, Janelle Monáe, Jack Huston

Dit is een horrorfilm die al enkele keren is verplaatst door de coronacrisis. De film met onder meer Jena Malone laat zien hoe de wereld van de succesvolle en geroemde auteur Veronica Henley instort wanneer ze vast komt te zitten in een gruwelijke realiteit. Ze moet snellen tegen de klok om het mysterie op te lossen.Tenet (27 augustus)

Regie: Christopher Nolan | Hoofdrollen: Robert Pattinson, Michael Caine, Aaron Johnson, Kenneth Branagh

Ondanks dat de film zo'n anderhalve maand is uitgesteld lijkt nu nagenoeg zeker dat de fans in minimaal Nederland de mysterieuze actiethriller Tenet snel in de bioscoop kunnen zien. Wat Nolan exact voor ons in petto heeft is nog onduidelijk, maar dat (het voorkomen van) de derde wereldoorlog en de factor tijd hoofdrollen spelen mag ondertussen wel bekend zijn.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarman

Avatar

Wat is 'minimaal Nederland'? Een soort Madurodam?

Goku32

Avatar

Tarman hahahaha inderdaad

Spider-fan

Avatar

QT8 al gezien op Arte. Wel met een Duitse stem overheengesproken, maar ik kon het wel volgen. Wel leuke documentaire, veel van de verbanden tussen zijn films waren me nog niet zo opgevallen.

NieuwsFilm

meest populair