Denis Villeneuve over het maken van 'Dune'

Denis Villeneuve over het maken van 'Dune'

De coronacrisis maakt het er wel niet makkelijker op.

Een film waar gigantisch veel mensen naar uitkijken is zonder twijfel Dune van Denis Villeneuve. De regisseur zelf heeft ook altijd gedroomd van het verfilmen van het beroemde boek, iets waar hij zich recentelijk over uitliet.

Een paar maanden terug zei Villeneuve nog dat ze maar liefst een jaar hebben gewerkt aan het ontwerp van de zandwormen. Hij wil dan ook dat alles er perfect uit komt te zien.

''Toen ik in Canada nog films met kleinere budgetten maakte was scifi nog ver buiten mijn bereik. Toen ik in Hollywood aankwam en films met grotere budgetten begon te maken, bleef men mij vragen wat mijn droomproject was. Mijn antwoord was altijd hetzelfde: Dune!''

Invloed
Ondanks het feit dat Villeneuve lang heeft moeten wachten voordat hij Dune kon maken, heeft hij zich er wel al veel door laten beïnvloeden. Door het boek wou hij naar eigen zeggen in nauwer contact zijn met de oneindigheid van de woestijn, vandaar dat deze dan ook een rol speelt in zijn films Incendies, Sicario en Blade Runner 2049.

Moeilijk
De coronacrisis gooit wel voor roet in het eten. Villeneuve en zijn team zullen haast moeten maken willen ze, zoals gepland, hun film willen uitbrengen in december, maar de reshoots zijn lange tijd uitgesteld i.v.m. de pandemie.

Het moeilijkste vindt Villeneuve dat hij op dit moment niet samen met zijn monteur Joe Walker in een ruimte kan werken en het de afstand de samenwerking veel moeilijker maakt: ''Ik dacht dat het niet zo moeilijk zou zijn, op afstand van elkaar te werken'' gaat Villeneuve verder.

''Maar ik besef nu dat een film monteren sterk lijkt op het samen met iemand muziek maken. Je moet je met die andere persoon in dezelfde ruimte bevinden, zoniet dan ontbreken menselijke interacties, spontaniteit en energie''.

NieuwsFilm

meest populair