Britse bioscopen woedend na besluit Disney over 'Mulan': "Een dikke vette f*ck you"!

Britse bioscopen woedend na besluit Disney over 'Mulan': "Een dikke vette f*ck you"!

Het moest één van de reddende titels voor de noodlijdende sector worden...

Gisteren meldden wij dat Disney de radicale beslissing heeft genomen om hun peperdure blockbuster Mulan direct uit te brengen op hun kanaal Disney+ en het rondje langs de meeste bioscopen over te slaan. Nu zijn de eerste tegengeluiden te horen en die komen... niet geheel verrassend... van Europese bioscopen.

Nadat Warner Bros. de release van 'hun' Tenet van de kalender haalde, werd Mulan de potentiële hoop voor wanhopige bioscoopeigenaren om weer volop aan de slag te gaan na de straffe corona-afsluiting.

Vooral exploitanten in het Verenigd Koninkrijk, waar inmiddels 40% van de theaters is geopend, reageren geschokt: "Het is één lange middelvinger, f*ck you voor ons", zei een telefonisch medewerker geëmotioneerd.

Craig Jones, directeur van Theatrale Verkoop, vindt dat de beslissing niet rechtvaardig is genomen. Phil Clapp, hoofd van de UK Cinema Association, uitte zijn frustratie door te zeggen dat dit een grote stap achteruit is en het laatste woord hier zeker nog niet over is gesproken.

Verkeerd signaal
Men is van mening dat honderdduizenden Britten de kans ontnomen wordt om zo'n indrukwekkende film op het grote scherm te zien. De keuze voor een streamingdienst zal door velen als enorm teleurstellend en verkeerd ingeschat worden. Hoewel er in de VS nog problemen zijn met de heropening van theaters, ligt de situatie in Engeland anders.

Bob Chapek, CEO van Disney, gaf eerder aan dat de verhuizing een eenmalige actie is, maar de onderlinge relaties zullen nog wel even gespannen en turbulent blijven. Clapp: "Ze willen alles voor zichzelf en nemen alle inkomsten. Ze lijken niet geïnteresseerd in samenwerking. We hebben elkaar nodig. Het zou een partnerschap moeten zijn".

NieuwsFilm

meest populair