Christopher McQuarrie reageert op controverse rondom opblazen van Poolse brug

Volgens de regisseur liggen de zaken iets anders...

Vorige week ontstond er commotie toen we hoorden dat het team van Mission: Impossible 7 een 111 jaar oude brug in Polen wilde slopen. Men was gepiqueerd over een monument in een prachtig landschap dat moest sneuvelen in de naam van entertainment.

Regisseur Christopher McQuarrie, die naar eigen zeggen 'normaal dit soort berichtgeving negeert', voelt zich nu echter genoodzaakt om toch met een statement naar buiten te komen, want... het klopt niet helemaal:

"De Mission: Impossible-franchise is populair geworden door zo min mogelijk computereffecten te gebruiken en scènes te creëren die het publiek nog nooit eerder heeft gezien. We hadden een ruw concept waarin een brug zou worden vernietigd en hoewel er getwijfeld werd aan de haalbaarheid, zijn we toch breed gaan zoeken naar het onwaarschijnlijke; een brug ergens ter wereld die toevallig verwijderd moest worden. Gelukkig kwam er een enthousiaste reactie uit Polen. Ze wisten van een niet functionerende spoorbrug in een gebied waar toerisme meer gepromoot moest worden. Hiervoor moest de brug weg en wij wilden maar wat graag meehelpen. We mochten reeds onveilige delen verwoesten en sommige stukken moesten blijven staan, waar in de toekomst een nieuwe brug op gebouwd ging worden. Dat vonden we prima en eventuele niet-afgesproken schade zouden we compenseren. De gemeente was verheugd over een grote filmproductie in Polen en zag dit als een stimulans voor de lokale economie".

"Maar een persoon die we op sollicitatie voor de productie afwezen op diens kwaliteiten, probeerde wraak te nemen door mensen privé aan te vallen op social media en onze intenties negatief naar de pers te lekken. Vervolgens is de emotionele reactie van tegenstanders gemanipuleerd waardoor de plannen in gevaar kwamen. Wij willen op geen enkele manier schade toebrengen aan cultureel historische bezienswaardigheden en respecteren elk land dat we mogen bezoeken. We hopen nog steeds dat we mogen komen en beseffen dat dit slechts een luxe-probleem is vergeleken met wat momenteel om ons heen gebeurt".

Bovenstaande is de beknopte versie. De volledige verklaring is te lezen op Empire Online. Mission: Impossible 7 verschijnt eind volgend jaar.

NieuwsFilm

meest populair