3 zeer brute films vol wraak en geweld!

3 zeer brute films vol wraak en geweld!

Er zijn heel wat wraakfilms gemaakt.

Films waarin een personage wraak wil nemen op bijvoorbeeld de moordenaars van zijn of haar partner doen het doorgaans goed bij het publiek. Daarom hieronder drie tips vol wraak en geweld!

Kill Bill: Vols. 1 & 2 (2003/2004)

Regie: Quentin Tarantino | Hoofdrollen: Uma Thurman, Michael Madsen, Lucy Liu, David Carradine, Vivica A. Fox, Daryl Hannah

Dit zijn een heerlijke wraakfilms waarin huurmoordenaar The Bride afrekent met oud-opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Het is Uma Thurman die de show steelt in de visueel prachtige tweeluik van Quentin Tarantino. Er wordt nog altijd gedacht dat het derde deel er gaat komen.



Oldboy (2005)

Regie: Chan-wook Park | Hoofdrollen: Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang, Dal-su Oh, Dae-han Ji, Kwang-rok Oh

Dit is misschien wel wraakfilm #1 ooit. De Zuid-Koreaanse film van Chan-wook Park (The Handmaiden) heeft enorm veel fans en kreeg een aardige, maar zeker mindere Amerikaanse remake met Josh Brolin. In het origineel zoekt het personage Oh Dae-su wraak op degenen die hem 15 jaar lang tegen zijn zin hebben vastgehouden en zijn vrouw hebben vermoord.



The Girl With the Dragon Tattoo (2011)

Regie: David Fincher | Hoofdrollen: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård

Ondanks dat David Fincher een aantal andere ijzersterke films afleverde, is dit toch wel een van zijn beste titels; het eerste deel in een trilogie die waarschijnlijk nooit gemaakt gaat worden. Met Daniel Craig als Mikael Blomkvist en Rooney Mara en Lisbeth Salander is vooral de laatste toch bijzonder wraaklustig. Must see!



NieuwsFilm

meest populair