Featured

3 zeer brute films vol wraak en geweld!

Er zijn heel wat wraakfilms gemaakt.

door Bram de Groot om 09:03 in Featured
Films waarin een personage wraak wil nemen op bijvoorbeeld de moordenaars van zijn of haar partner doen het doorgaans goed bij het publiek. Daarom hieronder drie tips vol wraak en geweld!

Kill Bill: Vols. 1 & 2 (2003/2004)

Regie: Quentin Tarantino | Hoofdrollen: Uma Thurman, Michael Madsen, Lucy Liu, David Carradine, Vivica A. Fox, Daryl Hannah

Dit zijn een heerlijke wraakfilms waarin huurmoordenaar The Bride afrekent met oud-opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Het is Uma Thurman die de show steelt in de visueel prachtige tweeluik van Quentin Tarantino. Er wordt nog altijd gedacht dat het derde deel er gaat komen.Oldboy (2005)

Regie: Chan-wook Park | Hoofdrollen: Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang, Dal-su Oh, Dae-han Ji, Kwang-rok Oh

Dit is misschien wel wraakfilm #1 ooit. De Zuid-Koreaanse film van Chan-wook Park (The Handmaiden) heeft enorm veel fans en kreeg een aardige, maar zeker mindere Amerikaanse remake met Josh Brolin. In het origineel zoekt het personage Oh Dae-su wraak op degenen die hem 15 jaar lang tegen zijn zin hebben vastgehouden en zijn vrouw hebben vermoord.The Girl With the Dragon Tattoo (2011)

Regie: David Fincher | Hoofdrollen: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård

Ondanks dat David Fincher een aantal andere ijzersterke films afleverde, is dit toch wel een van zijn beste titels; het eerste deel in een trilogie die waarschijnlijk nooit gemaakt gaat worden. Met Daniel Craig als Mikael Blomkvist en Rooney Mara en Lisbeth Salander is vooral de laatste toch bijzonder wraaklustig. Must see!9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Als wraak film moet ik altijd aan the punisher denken

Mav Damian

Avatar

Is The Girl with the Dragon een wraakfilm?

Goku32

Avatar

Wat dacht je van I saw the devil geweldige film

Lewis

Avatar

Goku32 idd!

Tarman

Avatar

'...het eerste deel in een trilogie die waarschijnlijk nooit gemaakt gaat worden.' Dan is het dus niet het eerste deel in een trilogie.

'Films waarin een personage wraak wil nemen op bijvoorbeeld de moordenaars van zijn of haar partner doen het doorgaans goed bij het publiek.' Wat een rare stelling. Een deel van die films doet het goed, maar een veel groter deel wordt waarschijnlijk door geen hond gezien.

horizon

Avatar

Revenge (2017)

De spit on your grave films.

David Mills

Avatar

Ik mis Death sentence met Kevin Bacon, lijkt mij meer een wraakfilm dan the girl with the dragon tattoo

Onomatope

Avatar

Tarman +1... idd nogal vreemde en vooringenomen inleiding.

Luizelgespuizel

Avatar

We kunnen zeiken op deze lijst maar ben al blij dat ft slim genoeg was om geen bagger zoals Taken op te nemen. I saw the devil is wel groot gemis in deze lijst idd.

NieuwsFilm

meest populair