Welke films inspireerden 'The Batman'?

Welke films inspireerden 'The Batman'?

Regisseur Matt Reeves laat zich erover uit.

Matt Reeves wist hoge ogen te gooien met de eerste trailer van The Batman tijdens het DC FanDome. De regisseur liet weten door welke films hij zich heeft laten inspireren om zijn film te maken.

Zo noemde Reeves als eerste Chinatown: ''Chinatown in een grote inspiratie geweest voor The Batman. In Chinatown volgen we Jake Gittes (gespeeld door Jack Nicholson) die verschillende misdaden in Los Angeles onderzoekt en erachter komt dat de corruptie veel dieper gaat dan oorspronkelijk gedacht''.

The Batman
Volgens Reeves gaat het er in The Batman ook zo aan toe: ''The Batman is in dat opzicht een klassieke film noir. Batman onderzoekt ook meerdere moorden waar meer achter zit dan dat op het eerste gezicht lijkt. Vergeet niet dat batman uiteindelijk maar ook gewoon een man is. Hij heeft geen superkrachten. Hij is wel super gedreven en gemotiveerd. Hij is uit op wraak''.

Andere bronnen
Reeves liet weten dat Chinatown echter niet de enige film is waardoor hij zich heeft laten inspireren: ''De French Connection en andere politiefilms zoals deze, die zich in de jaren zeventig afspeelden en realistisch overkomen''.

Taxi Driver is voor The Batman eveneens belangrijk geweest. Zo laat Reeves weten dat Gotham op een soortgelijke manier in beeld wordt gebracht als New York in de film van Martin Scorsese. Reeves zegt eveneens dat, ook al vecht Batman voor gerechtigheid, hijzelf met de nodige problemen te kampen heeft en door sommigen als een gek wordt gezien. Zo komt er ook een scene langs in de trailer waarin een crimineel roept 'this guy is crazy' terwijl hij achterna wordt gezeten door Batman.

NieuwsFilm

meest populair