'Black Panther' zonder Chadwick Boseman: Wat zijn de opties voor Marvel Studios?

'Black Panther' zonder Chadwick Boseman: Wat zijn de opties voor Marvel Studios?

Marvel staat nu voor een immens lastige beslissing.

Het overlijden van Chadwick Boseman maakt dat Marvel Studios goed moet nadenken over de toekomst van diens personage, Black Panther. De acteur overleed op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Boseman voegde zich in 2014 bij het Marvel Cinematic Universe, toen Marvel zijn plannen voor Phase 3 onthulde. Boseman debuteerde twee jaar later in Captain America: Civil War als Black Panther en kreeg in 2018 een solofilm die drie Oscars won en meerdere records aan de box office brak.

Een vervolg
Het succes van Black Panther garandeerde dat er een tweede deel zou komen. Dat werd bevestigd toen Marvel in 2019 regisseur Ryan Coogler wist te strikken voor nog een film en de releasedatum voor mei 2022 plande. Boseman keerde later ook terug in Avengers: Infinity War en in Avengers: Endgame.

Dat was allemaal tijdens zijn strijd tegen darmkanker. Het bleek dat de acteur maar liefst vier jaar vocht tegen de ziekte, een gevecht dat hij op 28 augustus verloor. De rouw van familie, vrienden en collega's van Boseman zal groot zijn en voor Marvel vormt het een bizar probleem waarbij een van de hoofdrolspelers weg is. Wat kan Marvel nu doen?

T'Challa opnieuw casten
Als Marvel Studios wil dat T'Challa een rol houdt in de toekomst van het Marvel Cinematic Universe, dan kan men ervoor kiezen T'Challa opnieuw te casten. Dat is in het verleden wel vaker door Marvel gedaan. Zo verving Mark Ruffalo acteur Edward Norton als Bruce Banner/Hulk en nam Don Cheadle de rol van James Rhodes over. Maar de omstandigheden zijn nu natuurlijk een stuk anders.

Acteurs die voorheen vervangen werden, werden vervangen wegens een creatief of financieel geschil. Daar is nu geen sprake van. Bovendien was Boseman viermaal te zien als T'Challa en vervang je hem dus niet zomaar. Toch is het ook zo dat zijn verhaal nog lang niet verteld was en dat de plannen groot waren.

Een nieuwe Black Panther
Marvel kan er ook voor kiezen om Black Panther 2 wel te laten maken. Coogler zou het scenario dan moeten herschrijven, met een goede reden voor de verdwijning van T'Challa. Een uitleg kan zijn dat hij na The Snap van schurk Thanos besloten heeft de rest van zijn leven in vrede door te brengen en Wakanda achter te laten. Het land bleek immers ook zonder hem prima te funcioneren.

Als Marvel daarvoor kiest, zijn er weer verschillende mogelijkheden. Letitia Wrights Shuri was in de comics de opvolger van T'Challa. En aangezien ze al heel goed ligt bij de fans, zou dat een goed idee kunnen zijn. Shuri als de nieuwe Black Panther kan ook meteen een verhaal opleveren, waarbij we zien hoe zij probeert haar broer te eren.

Geen Black Panther 2
Nog een mogelijkheid is dat Marvel ervoor kiest om geen Black Panther 2 te maken. Het verlies van Boseman heeft een grote impact op de cast en crew en dat zou ervoor kunnen zorgen dat men besluit de film te cancellen. Zoiets werd ook overwogen toen Paul Walker tijdens de opnames van Furious 7 overleed.

Voorlopig weten we nog niet van Marvel wat de toekomst voor het personage van Boseman brengt.

NieuwsFilm

meest populair