Featured

'Black Panther' zonder Chadwick Boseman: Wat zijn de opties voor Marvel Studios?

Marvel staat nu voor een immens lastige beslissing.

door Redactie om 22:30 in Featured
Het overlijden van Chadwick Boseman maakt dat Marvel Studios goed moet nadenken over de toekomst van diens personage, Black Panther. De acteur overleed op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker.

Boseman voegde zich in 2014 bij het Marvel Cinematic Universe, toen Marvel zijn plannen voor Phase 3 onthulde. Boseman debuteerde twee jaar later in Captain America: Civil War als Black Panther en kreeg in 2018 een solofilm die drie Oscars won en meerdere records aan de box office brak.

Een vervolg
Het succes van Black Panther garandeerde dat er een tweede deel zou komen. Dat werd bevestigd toen Marvel in 2019 regisseur Ryan Coogler wist te strikken voor nog een film en de releasedatum voor mei 2022 plande. Boseman keerde later ook terug in Avengers: Infinity War en in Avengers: Endgame.

Dat was allemaal tijdens zijn strijd tegen darmkanker. Het bleek dat de acteur maar liefst vier jaar vocht tegen de ziekte, een gevecht dat hij op 28 augustus verloor. De rouw van familie, vrienden en collega's van Boseman zal groot zijn en voor Marvel vormt het een bizar probleem waarbij een van de hoofdrolspelers weg is. Wat kan Marvel nu doen?

T'Challa opnieuw casten
Als Marvel Studios wil dat T'Challa een rol houdt in de toekomst van het Marvel Cinematic Universe, dan kan men ervoor kiezen T'Challa opnieuw te casten. Dat is in het verleden wel vaker door Marvel gedaan. Zo verving Mark Ruffalo acteur Edward Norton als Bruce Banner/Hulk en nam Don Cheadle de rol van James Rhodes over. Maar de omstandigheden zijn nu natuurlijk een stuk anders.

Acteurs die voorheen vervangen werden, werden vervangen wegens een creatief of financieel geschil. Daar is nu geen sprake van. Bovendien was Boseman viermaal te zien als T'Challa en vervang je hem dus niet zomaar. Toch is het ook zo dat zijn verhaal nog lang niet verteld was en dat de plannen groot waren.

Een nieuwe Black Panther
Marvel kan er ook voor kiezen om Black Panther 2 wel te laten maken. Coogler zou het scenario dan moeten herschrijven, met een goede reden voor de verdwijning van T'Challa. Een uitleg kan zijn dat hij na The Snap van schurk Thanos besloten heeft de rest van zijn leven in vrede door te brengen en Wakanda achter te laten. Het land bleek immers ook zonder hem prima te funcioneren.

Als Marvel daarvoor kiest, zijn er weer verschillende mogelijkheden. Letitia Wrights Shuri was in de comics de opvolger van T'Challa. En aangezien ze al heel goed ligt bij de fans, zou dat een goed idee kunnen zijn. Shuri als de nieuwe Black Panther kan ook meteen een verhaal opleveren, waarbij we zien hoe zij probeert haar broer te eren.

Geen Black Panther 2
Nog een mogelijkheid is dat Marvel ervoor kiest om geen Black Panther 2 te maken. Het verlies van Boseman heeft een grote impact op de cast en crew en dat zou ervoor kunnen zorgen dat men besluit de film te cancellen. Zoiets werd ook overwogen toen Paul Walker tijdens de opnames van Furious 7 overleed.

Voorlopig weten we nog niet van Marvel wat de toekomst voor het personage van Boseman brengt.

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DamarFM

Avatar

Ik zou het toejuichen als ze Michael B Jordan op de een of andere manier terug brengen.

Ereptile

Avatar

Natuurlijk wordt er gekeken hoe de franchise door kan gaan, al is het ergens wel wrang dat dit meteen mee speelt kort na het overlijden van Boseman.

Iemand hier had het idee van Michael B Jordan's character die in een multiverse Black Panther zou worden. Vind ik ergens niet ver gezocht. Shuri die de mantel overneemt is ook een optie.

Hercasten van zo'n grote rol is lastiger en ik betwijfel of er wel mensen zijn die Boseman's voetsporen willen treden.

Colruiter

Avatar

Heel sterk dat hij is blijven doorgaan met opnames zonder zijn gezondheidstoestand te delen met de wereld. Ik vond Black Panther geweldig in Civil War en in Infinity, zijn solofilm blijf ik één van de slechtere Marvel-films vinden, maar die film heeft van de acteur een symbool gemaakt. Letitia Wright of Michael B Jordan de rol geven is een optie, maar meer dan ooit is Boseman nu gekoppeld aan Black Panther en waar Black Panther meer dan een jaar voor stond en ik denk dat het publiek Black Panther evenmin zal kunnen los zien van Chadwick Boseman, als Leia Organa van Carrie Fisher.

Gigan72

Avatar

Ze moeten uit respect geen BP 2 maken.
Maar Marvel is van Disney en die denken alleen maar een geld.

Danos1

Avatar

@Gigan juist wel een BP2 maken dan kan je nog een mooi eerbetoon aan hem brengen. Kijk hoe ze Paul Walker een mooi eerbetoon hebben gebracht in Fast.

Gigan72

Avatar

Op deel 1na heb ik geen andere fast film gezien om dat ik dat echt niets vindt.
En persoonlijk vindt ik wat zegedaan hebben met Paul Walker respectloos ik vindt het geld verdienen over de rug van dode.

Artificialis

Avatar

T'Challa zou ik niet laten hercasten. Laat dit personage aan Chadwick Boseman gekoppeld blijven. Er zijn genoeg andere personen in Wakanda te vinden die de nieuwe koning zouden kunnen worden.

Dale Cooper

Avatar

Normaal zou recasten in deze situatie respectloos zijn. Maar hij is niet plotseling overleden dus er zal vast een worst case scenario-script liggen

Lord Bono

Avatar

Jullie zijn echt een smerige clickbait site geworden. Zo'n onsmakelijk artikel.. screenrant, jullie bron heeft het zelfs verwijderd na ophef..

Sunspot

Avatar

GEwoon laten zitten, wie wilt nou die rol overnemen, voelt toch niet goed. Ook al kan BP iemand anders zijn.

VErhaal over, BP weg door de Snap.

En Shuri is niks, irritant karakter.

EB-boy

Avatar

Of gewoon vragen aan zijn familie of ze een deepfake mogen maken

kokosnoot

Avatar

Ik denk dat een deep fake miss een optie is of net als bij James Bond toch opnieuw casten. Ik denk nl niet dat hij zou willen dat het zou stoppen, de voorbeeld functie. Dat toch iemand anders die fakkel overneemt en ermee verder rent. Zeker na dat ziekenhuis bezoek.

Maar welke weg ook ingeslagen wordt het zal nooit makkelijk zijn, of zonder tegen reactie.

Jeroen van Eck

Avatar

Je vergeet een optie! Je kan ook black panters rol overdragen aan zijn zusje Shuri

Rich Art

Avatar

Misschien is de beste optie om dit nieuwsbericht te verwijderen en er over een maand eens over te beginnen. De beste man is nog niet eens begraven.. Niet bijster respectvol dit...

HenkSneevliet

Avatar

Is er echt helemaal niemand bij de redactie die opmerkingen had bij dit 'artikel'? Bijvoorbeeld omdat: het geen nieuws bevat, Boseman net dood is, jullie al beschreven hebben dat Boseman net dood is, de titel een vraag stelt die helemaal niet met zekerheid beantwoord kan worden op dit moment en de lezer niet echt iets wijzer wordt?

Een beetje respect is af en toe ook op zijn plaats.

Fan-fan

Avatar

Ik zou voor een blanke acteur gaan. Nick Fury was blank in de comics en wordt gespeeld door een bruine acteur.

Dan is de balans in het universum weer hersteld, om het zo te zeggen.

milo007

Avatar

Laat die film nou toch gewoon zitten en refereer af en toe eens naar Wakanda mbv. andere films. Bv. Spidey bezoekt Wakanda in z'n volgende schoolreis ofs.

Mothercopper

Avatar

In godsnaam niet Shuri. Zit geen hond op te wachten.

reporterdavid91

Avatar

Stop er maar mee. Of ga door met een spinoff.

kokosnoot

Avatar

Ja inderdaad, het is nog te vroeg daarvoor. Niet respectvol om daar nu al over te praten of invulling aan te geven.

Artificialis

Avatar

^ Zegt iemand die over deepfake begint. Hoe moet ik dat voor me zien? Een imitator die tijdens de opnames Chadwick Boseman nadoet en dan later zijn gezicht er digitaal op? Dát is pas respectloos, zowel voor de nabestaanden als de cast en crew waarmee hij voorheen heeft gewerkt.

baron nostalgia

Avatar

Ik zou black panther 2 gewoon niet maken ik vond de film toch al niks

CassidyButch

Avatar

John Washington kan eventueel ook the Black panther spelen, zeer getalenteerde acteur

STYD

Avatar

Damn, na 1 dag na zijn dood zo een artikel plaatsen. Ik wist wel dat FT niet de FT van 10 jaar terug is, maar jullie zijn wel heel diep gezonken voor de clicks.

Serieus??? Wat zijn de opties voor Marvel Studios, serieus??? Dat is jullie grootste zorg??

kokosnoot

Avatar

@Artificialis Natuurlijk met instemming van zijn fam, anders niet. Maar misschien heb je gelijk en is het uberhaubt niet respectvol.

filmhero

Avatar

Erg wrang, dit artikel. Ik had persoonlijk even gewacht. Maar ja, het publiek wil ook wat... Als ik een gokje mag wagen: 15 á 20.000 clicks op 1 dag? Dat tikt wel lekker aan. Erg chique is het niet.

chefry1983

Avatar

Zoals velen hierboven deel ik de mening dat het wel erg wrang is dat deze vraag nu al gesteld word.
Maar aan de andere kant: de wereld draait verder en het leven gaat verder.

Persoonlijk zou ik deze vraag volgende maand hebben gesteld aan het publiek

centr1no

Avatar

@ Alle mensen die hierboven klagen dat dit artikel respectloos o.i.d. is
Hebben jullie jezelf ook geschoffeerd?
Want ik weet zeker dat bij iedereen de 2e gedachte na het lezen van het nieuws over zijn overlijden was hoe het dan met BP verder moet.
Het artikel is nutteloos en je gaat niet aan de naasten en familie van de man een dag na zijn overlijden vragen hoe het met zijn werk verder moet, maar laten we nou niet net doen alsof we heilig zijn.

Luizelgespuizel

Avatar

Met Michael B Jordan verder gaan natuurlijk. Hij was al het grootste lichtpunt van deel 1 en speelde Black Panther zelf compleet van het toneel.

starbass

Avatar

Ik snap alleen de bron voor dit artikel niet.. Dat is een vele malen beter artikel, en gaat geen opties voor Marvel "presenteren", zo kort na het heengaan van deze acteur.
Marvel was natuurlijk al veel langer op de hoogte van de ziekte van Boaseman, het zou me ook niets verbazen als er al lang een plan klaar ligt of dat er zelfs al wat opnames zijn gemaakt met hem. We gaan het wel zien.

leidenaar

Avatar

Haha FT negeert de ‘zeikerds’ gewoon, ze nemen ze niet serieus en plaatsen zelfs het artikel weer naar boven. Smiley face

HenkSneevliet

Avatar

@centr1no: hoe weet je zeker dat mijn 2e gedachte (bij het lezen van het nieuws) over het vervolg van Black Panther ging? Kun je gedachten lezen? Denk het niet, want daar was ik helemaal niet mee bezig. De enige film van Boseman waar ik aan moest denken was helemaal geen Marvel film of franchise. Heb jij het artikel misschien geschreven? Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

^ daarbij is het helemaal niet belangrijk of dat nu wel of niet de 2e gedachte is.
Dit heeft gewoon met fatsoen te maken.
Ik denk ook wel eens wat 'slechts' Wil niet zeggen dat ik daar dan ook actief naar handel.
De beste man is nog niet eens begraven.

centr1no

Avatar

Civilian Supreme "Dit heeft gewoon met fatsoen te maken."
Wat is er onfatsoenlijk dan?
Lees voor de gein eens de reacties bij het bericht van overlijden van Paul Walker in 2013. Welgeteld één persoon die meldt dat hoe het met de films verder moet niet hetgeen is waar de familie zich druk om maakt en alle andere reacties gaan over de film.
Want dat is waar we de man van kennen.

Dat overdreven moraalriddergedrag is al erg genoeg op internet en de cancel-culture die daaruit volgt is simpelweg verwerpelijk.
Laten we met z'n allen gewoon nuchtere Nederlanders blijven i.p.v. ons te verlagen naar het niveau van Amerikaanse Twitteraars.

centr1no

Avatar

HenkSneevliet "Bla bla. Heb jij het artikel misschien geschreven? "
Is die smiley alleen voor de laatste zin of voor het hele stuk? Want je bevestigt gewoon mijn punt dat wij de man niet persoonlijk kennen maar van zijn films.
Het artikel kan me gestolen worden. Het interesseert mij helemaal niet wat er met de BP rol gaat gebeuren.
Wat mij irriteert is dat schapen hier het verwerpelijke justice-warrior gedrag over beginnen te nemen en voor anderen willen bepalen wat wel en niet kan.

Voor familie en naasten was Boseman een persoon. Voor de rest van de wereld was hij een rol in een film.
Degenen die bepalen wat wel of niet als respectloos wordt ervaren zijn zijn familie en naasten.
Niet een stelletje zeikers op een filmwebsite.

Janoniempje

Avatar

Laat de naasten meebeslissen zou ik zeggen. Voor de rest hoop ik zelf op een deel 2 van black panter. De opvulling laat ik aan de naasten en filmmakers over.

NieuwsFilm

meest populair