Amy Adams scoort belangrijke rol in 'Dear Evan Hansen'

Amy Adams scoort belangrijke rol in 'Dear Evan Hansen'

De populaire musical wordt een film.

Amy Adams, o.a. bekend van Nocturnal Animals en Arrival, heeft een grote rol weten te bemachtigen in Dear Evan Hansen. Ondanks dat ze al heeft getekend voor meerdere projecten, wist ze toch nog Dear Evan Hansen in haar drukke agenda te proppen.

Dear Evan Hansen is oorspronkelijk een musical, die in 2016 in Broadway opende. Deze werd een groot succes en won maar liefst 6 Tony's, waaronder die voor Beste Musical. De musical vertelt het verhaal van Evan Hansen, een jongen met een sociale stoornis, die snakt naar vrienden. Zelfs zo erg, dat hij een vriendschap faked met een overleden student om opgenomen te worden in zijn familie. In een misleidende poging om de familie van de overleden student te troosten, vertelt Evan hen dat hij een goede vriend was van hun zoon.

Om overtuigend over te komen, fabriceert hij nep e-mails en een fake zelfmoordbriefje. Als gevolg wordt hij onbedoeld het gezicht in een viral video boodschap, die over eenzaamheid en vriendschap gaat. Evan zakt dieper en dieper weg in zijn web van leugens en alles lijkt te ontsporen. Hij wordt gedwongen een beslissing te nemen, toe te geven aan zijn eigen fantasie of te stoppen met zijn leugens en het risico te lopen dit alles te verliezen.

Cast en crew
Het verhaal wordt nu omgetoverd tot een film door regisseur Stephen Chbosky, o.a. bekend van The Perks of Being a Wallflower. De film muziek zal verzorgd worden door Benji Pasek en Justin Paul, die samen een Oscar wisten te winnen voor La La Land en opnieuw genomineerd werden voor The Greatest Showman.

Adams zal in de huid van Cynthia Murphy kruipen, een van de belangrijkste personages. De hoofdrol gaat naar Ben Platt, die Evan Hansen ook al vertolkte op Broadway. Zij zullen versterkt worden door Kaitlyn Dever, Amandla Stenberg, Nic Dodani en Colton Ryan.

NieuwsFilm

meest populair