5 bijzondere planeten uit het filmuniversum

5 bijzondere planeten uit het filmuniversum

Voornamelijk te zien in sciencefiction en fantasyfilms.

Gisteren werd een eerste beeld van Arrakis uit Dune onthuld. Deze planeet speelt een grote rol in het epos, want het is de enige plek waar het kostbare spice gevonden kan worden. Tijd om 5 andere bijzondere planeten te bekijken.




Bekijk de afbeelding
Ego
Veel kinderen lopen over hun ouders heen, maar zelden zo letterlijk als Star-Lord in Guardians of the Galaxy Vol. 2. Zijn vader is namelijk... een planeet! Die begon als een enkele cel, maar ontwikkelde zich tot een brein en uiteindelijk zelfs een levende planeet.

Daarna besluit hij dat een planeet zijn niet genoeg is. Ego maakt een huls voor zichzelf en reist door het universum om zoveel mogelijk nakomelingen te creëren. Dat zullen gezellige familiefeestjes zijn.




Bekijk de afbeelding
Naboo
Natuurlijk waren er een hoop geweldige planeten in de Star Wars saga, maar waarom bestonden die altijd maar uit één element? Tatooine was één grote woestijn, Hoth werd volledig ondergedompeld in ijs, Dagobah bestond uit moerassen en Coruscant bleek een stadplaneet.

Pas toen in The Phantom Menace Naboo geïntroduceerd werd, zagen we een meer diverse planeet. Zo zijn er niet alleen grote bossen, maar ook weidse landschappen en diverse steden. Naast de menselijke bewoners op de oppervlakte, bestaat er ook een onderwaterrijk met reptielachtige wezens.




Bekijk de afbeelding
Pandora
Zeg wat je wilt over Avatar, maar Pandora is één van de mooiste planeten die we ooit zagen. Het hemellichaam voelt levend aan, met een geloofwaardig ecosysteem.

De belangrijkste bewoners zijn de Na'vi, blauwe wezens die nauw verbonden zijn aan de natuur. Dus wanneer de mensheid Pandora wil veroveren voor grondstoffen, staat er een grootschalige oorlog te wachten.




Bekijk de afbeelding
M6-117
Waar planeten vaak gebruikt worden als een bepaald toneel, is het hemellichaam uit Pitch Black bijna een hoofdrolspeler. Het is dan ook niet het woestijnlandschap dat de show steelt, maar de positie. De planeet ligt namelijk tussen 3 zonnen, waardoor het bijna altijd verzengend heet is.

Maar eens in de zoveel eeuwen vindt er een regenachtige eclips plaats. En laat M6-117 nu net de thuisplaneet van moordzuchtige monsters zijn, die tijdens het donker hun jacht inzetten. De overlevenden van een crash leggen hun leven in handen van de crimineel Riddick. Hij zal alles op alles moeten zetten om de groep levend door de duisternis te loodsen.




Bekijk de afbeelding
Thra
De poppen van The Dark Crystal zijn zo prachtig dat je bijna zou vergeten met hoeveel zorg de planeet om hen heen gebouwd is. En hoewel er dus geen levend wezen in de film te zien is, voelt deze omgeving wel levend aan.

Op de planeet wonen diverse rassen, zoals de onschuldige Gelfling, de wijze urRu en de gemene Skeksis. Maar ook de natuur is zeer divers. Van grotten, bossen en moerassen, tot sfeervolle dorpen en gevaarlijke kastelen. Om nog maar niet te spreken van de dierlijke wezens, waar zelfs huisdieren bijzitten.

NieuwsFilm

meest populair