'Mission Impossible 7' beschuldigd van het gigantisch onderbetalen van arbeidskrachten

'Mission Impossible 7' beschuldigd van het gigantisch onderbetalen van arbeidskrachten

Of het verhaal klopt is echter nog maar de vraag...

Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal waarin stond dat Tom Cruise wel heel ver gaat voor Mission Impossible 7. De acteur wil namelijk koste wat het kost voorkomen dat de opnames opnieuw stilgelegd zullen worden, dus daarom betaalt hij 700.000 dollar om twee cruiseschepen te huren die door de productie gebruikt kunnen worden. Nu wordt echter beweerd dat de crew gigantisch onderbetaald wordt.

De opnames vinden plaats in Noorwegen, waar dus ook de schepen vandaan komen. Zij zijn afkomstig van Hurtigruten, maar volgens twee Noorweegse bonden, Fellesforbundet en Sjomanssforbundet, krijgen de vele Filipijnse werkers maar 3,30 dollar per uur, wat veel lager ligt dan het wettelijk toegestane minimum.

Waar of niet?
De leider van Fellesforbundet bond, Jørn Eggum, laat zich erover uit: ''Het is verre van oké een schip te gebruiken als hotel in Stryn, maar ook nog eens ogen dichtknijpen en maar hopen dat niemand erachter komt dat de crew veel te weinig krijgt betaald en de condities ook verre van goed zijn. kan natuurlijk helemaal niet''.

Ondanks jet feit dat Cruise en regisseur Christopher McQuarrie nog niet van zich hebben laten horen, is het nog maar de vraag of dit klopt. Het lijkt stug dat een productie van een dergelijke omvang zich zoiets zou permitteren, al is het budget wel aangepast vanwege complicaties i.v.m. de coronacrisis. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt. In 2016 kwam de R-rated animatie-film Sausage Party in de problemen nadat uitgekomen was dat zij de crew niet genoeg hadden betaald.

NieuwsFilm

meest populair