'Tenet' haalt nu echt vele miljoenen op!

'Tenet' haalt nu echt vele miljoenen op!

Een eerste grens is gepasseerd, op naar break-even.

Verleden week noteerde Tenet zo'n 53 miljoen dollar aan de wereldwijde bioscoopkassa's en na afgelopen weekend staat de film van Christopher Nolan op ruim 150 miljoen dollar. De mysterieuze actiethriller moet concurreren met films als The New Mutants en in zekere zin Mulan.

Tenet debuteerde afgelopen dagen in China en daar werd een kleine 30 miljoen dollar opgehaald, een score die vergelijkbaar is met de score van Dunkirk in het eerste Chinese weekend. In de States kwam de film tot zo'n 20 miljoen.

Het zijn financieel gezien mooie cijfers voor "de eerste blockbuster in deze semipost-lockdowntijd", die minimaal zo'n 450 miljoen dollar moet ophalen om uit de kosten te kunnen komen. De eerste stap is gezet door ruim langs de 100 miljoen dollar te gaan.

Concurrentie van The New Mutants en Mulan
In een aantal landen waar nog geen Disney+ beschikbaar is, werd er door Mulan zo'n 6 miljoen dollar opgehaald. De sprookjesfilm draait vanaf 11 september in de Chinese bioscoopzalen en op dit moment al in landen als Maleisië, Singapore en Thailand.

Ook The New Mutants blijft bioscoopgangers trekken. In de States werd er een kleine 3 miljoen genoteerd in het tweede weekend en staat op zo'n $20 miljoen wereldwijd. Bill & Ted Face the Music draait ook nog beperkt in de States en staat tot op heden op zo'n 3 miljoen, terwijl deze ook via VOD verkrijgbaar is.

NieuwsFilm

meest populair