Algemeen

Na meer dan 30 jaar komt er een 'Troop Beverly Hills' vervolg

Zou de wereld nog zitten wachten op een sequel van deze film?

door Timothy van Damme om 10:31 in Algemeen
TriStar Pictures werkt aan een vervolg op de jaren tachtig film Troop Beverly Hills. Dat is best opmerkelijk, want de film werd destijds niet heel warm onthaald. Daarnaast zijn we inmiddels meer dan 30 jaar verder.

De laatste jaren wordt er steeds vaker gekeken naar sequels op films uit de jaren tachtig. Een recent voorbeeld is natuurlijk Bill & Ted Face the Music, maar er ook Coming 2 America en Top Gun: Maverick behoren tot die categorie.

Girl scouts
In het origineel speelde Shelley Long de hoofdrol als verwende, rijke vrouw die in scheiding ligt. Om zich te bewijzen, neemt ze de leiding over de lastige girl scouts van haar dochter.

Ondanks haar niet bepaald alledaagse aanpak, ontpopt ze zich tot surrogaatmoeder voor het groepje. En ondanks tegenwerking van haar ex-man, ouders en collega's is ze niet van plan op te geven.

Bekijk hier nog eens de trailer van het origineel uit 1989.Speelfilmdebuut
Het origineel werd niet heel positief onthaald, maar kreeg achteraf een grote fanbase. Vooral de feministische invalshoek in een typische eighties-setting worden genoemd als pluspunten. TriStar Pictures ziet er in ieder geval genoeg potentie in om na 30 jaar nog een vervolg te produceren.

De Israëlische regisseur Oran Zegman maakt haar speelfilmdebuut met de film. Het script ligt in handen van Aeysha Carr, vooral bekend als producente van de series Brooklyn Nine-Nine en Woke. Het is nog niet bekend of Shelley Long - of één van de andere castleden - terugkeert.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MenacE

Avatar

en wie zat hier op te wachten?

adofmirosch

Avatar

Wanneer gaan we stemmen over wie de nieuwe frietgezicht en wie de greenhornet gaan worden?

VFX expert

Avatar

Zucht, hopelijk gaat het niet weer zo'n slap aftreksel worden die neerkomt op óf een slechte parodie, óf een woke SJW die iedereen uitkotst.

Master Of Films

Avatar

adofmirosch "Wanneer gaan we stemmen over wie de nieuwe frietgezicht en wie de greenhornet gaan worden?"
In deze cancel culture met een woke sausje is dat heel moeilijk om zulke opvolgers te vinden. Beide waren iig zichzelf en weken niet af van hun standpunten. Toch wel een gevalletje "Je weet vaak niet wat je hebt, tot het weg is".

adofmirosch

Avatar

@MoF heel erg jammer dat er weer twee grote veteranen hier op filmtotaal heen zijn gegaan.
Net als paar jaar geleden toen in eens Edcrane, Benjamin & Thomaso'malley verdwenen.
Het is jammer voor de site, want dat soort karakters maken het juist leuk.

Master Of Films

Avatar

@adofmirosch
Zo te merken, hou jij het nog wel vol Smiley face
Dat na zo'n 10 jaar Smiley face

Vooral de feministische invalshoek in een typische eighties-setting worden genoemd als pluspunten.
Gatver, als dat de reden is voor een sequel revival....Zum kotzen (helaas is daarvan geen emoji/smiley op FT te vinden).

Blockbuster

Avatar

TriStar had leuke films in de jaren 80 en 90. Ik zie de rode videobanden zo nog liggen bij de videotheek. Ik huurde ze destijds vrijwel allemaal. Silent Night Deadly Night was een mooie eerste. Daarna kwamen o.a. The Legend Of Billie Jean, Fright Night (1 & 2), Private Resort (met Johnny Depp, daar zal hij niet graag aan herinnerd worden!), Iron Eagle (1 & 2), The Hitcher, Short Circuit (1 & 2), Labyrinth, No Mercy, Blind Date, The Principal, Like Father Like Son, The Running Man, Red Heat, Who's Harry Crumb?, Loverboy, See No Evil Hear No Evil, Lock Up, The Blob, Look Who's Talking (1 & 2), Blind Fury, Air America, Narrow Margin, Toy Soldiers, Hudson Hawk, Bingo, Threesome, Thunderheart, 3 Ninjas, Matilda, The Quick And The Dead, Beverly Hills Ninja, Jumanji, Urban Legend, Apt Pupil, enz.

Ik heb ze bijna allemaal gezien! Smiley face

Draven

Avatar

Master Of Films "Zum kotzen (helaas is daarvan geen emoji/smiley op FT te vinden). "


Dan maar overgaan op ASCII _(´ཀ`」

Master Of Films

Avatar

^
Yes old skool. Me like ヽ(•‿•)ノ

adofmirosch

Avatar

Het adofmirosch tijdperk voorbij.

Master Of Films

Avatar

^
Zonde.
Want van mijn gekwek moet je het niet hebben. Ik krijg alleen maar boze millennials op mijn dak die vinden dat hun prequel Star Wars het allerbeste zijn sinds de uitvinding van de sandaal.

BillySavastano

Avatar

^ eerlijk de sandaal was wel een life changer;)

En ik heb blijkbaar wat gemist, ik weet nog toen ik net nieuw was hier ofja toen ik mee begon te reageren waren Greenhornet en Frietgezicht nog actief. Ik ga even op vakantie, ik kom terug en mensen zijn gone... what happened? Wat ik me kan herinneren is dat Friet wel a man of culture was omdat hij ook Gomorrah keek... daar komt Billy Savastano dus vandaan voor de kenners of in ieder geval Savastano;)

Master Of Films

Avatar

^
True BillySavastano. Voornamelijk de Birkenstock sandaal waar zelfs mijnzus™ jaloers op is. Anyway Greenhornet & Frietface. Gone with the wind but not forgotten.

Maar euh. BillySavastano uit 88, wil jij graag het vervolg zien op een film uit je baby jaren. Zeg maar "wil ik zien", dat scheelt weer een lange discussie. Smiley face

BillySavastano

Avatar

^ Scusi, on topic: nooit gehoord van deze film! Dus laat ik eens gek doen: ja doe maar!!

In een snelle oog opslag toen ik dit artikel vanmiddag las dacht ik dat het over Beverly Hills Ninja ging;)

NieuwsFilm

meest populair