Na meer dan 30 jaar komt er een 'Troop Beverly Hills' vervolg

Na meer dan 30 jaar komt er een 'Troop Beverly Hills' vervolg

Zou de wereld nog zitten wachten op een sequel van deze film?

TriStar Pictures werkt aan een vervolg op de jaren tachtig film Troop Beverly Hills. Dat is best opmerkelijk, want de film werd destijds niet heel warm onthaald. Daarnaast zijn we inmiddels meer dan 30 jaar verder.

De laatste jaren wordt er steeds vaker gekeken naar sequels op films uit de jaren tachtig. Een recent voorbeeld is natuurlijk Bill & Ted Face the Music, maar er ook Coming 2 America en Top Gun: Maverick behoren tot die categorie.

Girl scouts
In het origineel speelde Shelley Long de hoofdrol als verwende, rijke vrouw die in scheiding ligt. Om zich te bewijzen, neemt ze de leiding over de lastige girl scouts van haar dochter.

Ondanks haar niet bepaald alledaagse aanpak, ontpopt ze zich tot surrogaatmoeder voor het groepje. En ondanks tegenwerking van haar ex-man, ouders en collega's is ze niet van plan op te geven.

Bekijk hier nog eens de trailer van het origineel uit 1989.



Speelfilmdebuut
Het origineel werd niet heel positief onthaald, maar kreeg achteraf een grote fanbase. Vooral de feministische invalshoek in een typische eighties-setting worden genoemd als pluspunten. TriStar Pictures ziet er in ieder geval genoeg potentie in om na 30 jaar nog een vervolg te produceren.

De Israëlische regisseur Oran Zegman maakt haar speelfilmdebuut met de film. Het script ligt in handen van Aeysha Carr, vooral bekend als producente van de series Brooklyn Nine-Nine en Woke. Het is nog niet bekend of Shelley Long - of één van de andere castleden - terugkeert.

NieuwsFilm

meest populair