Madonna kiest de allerbeste regisseuse voor haar biopic... zichzelf

Madonna kiest de allerbeste regisseuse voor haar biopic... zichzelf

Is dit een verstandig idee?

Eergisteren kwamen de eerste details naar buiten over de aanstaande biopic van Madonna; Het wordt geen musical, maar zowel een komisch als tragisch muzikaal verhaal over de beginjaren van haar carrière tijdens de 80's met hier en daar een liedje.

Het is niet vaak voorgekomen (naar ons weten nog nooit) dat een artiest zelf zijn/haar eigen biopic gaat regisseren, maar dat is in dit geval precies wat de 'Queen Of Pop' lijkt te gaan doen, naast het feit dat ze al meeschrijft aan het scenario van Diablo Cody (Juno/Tully).

Nu is het zeker ook niet ongewoon dat sterren achter de schermen meewerken aan dergelijke verfilmingen. Onlangs waren de overgebleven leden van de band Queen betrokken bij Bohemian Rapsody en verleende Elton John zijn medewerking als producent bij Rocketman. Maar schrijven en achter de camera staan is natuurlijk wel even andere koek.

Niet helemaal onervaren
Madonna regisseerde in het verleden drie keer eerder een film, waarvan twee keer met zichzelf in de hoofdrol: Filth And Wisdom (2008), W.W. (2011) en als laatste de short Secret Project Revolution (2013).

NieuwsFilm

meest populair