Algemeen

'Spider-Woman' van Olivia Wilde officieel onderdeel van Marvel Cinematic Universe?

Heeft de veelbelovende regisseuse zich versproken?

door Jeffrey Kouters om 08:47 in Algemeen
Deze zomer kwam het nieuws naar buiten dat Olivia Wilde, die we vooral kennen als actrice, maar vorig jaar hoge ogen gooide met haar regiedebuut Booksmart, een film over Spider-Woman zal maken voor Sony. Maar maakt deze film ook onderdeel uit van het Marvel Cinematic Universe? Wilde lijkt het antwoord op die vraag zelf te hebben verklapt in een recente podcast.


Hebben Sony en Marvel achter de schermen een nieuwe deal uitgewerkt? De twee studio's werken al samen voor Spider-Man, maar mogelijk is dat binnenkort niet meer de enige held die zowel in de films van Sony als Marvel kan opduiken. De kans is namelijk groot dat ook Spider-Woman naast Thor, Scarlet Witch en Doctor Strange in het Marvel Cinematic Universe te zien zal zijn.

Veelbetekend grapje?
Hoe weten we dat? De door Sony ingehuurde regisseuse Olivia Wilde was deze week te gast in de podcast Shut Up Evan en daarin werd natuurlijk ook dit grote superheldenproject even aangehaald. De filmmaakster kon logischerwijs nog niet veel verklappen over haar film, die ze samen met Katie Silberman (Isn't It Romantic) heeft geschreven, maar deed wel één hele opvallende uitspraak.

"Ik kan voor nu alleen zeggen dat me nog nooit zoiets geweldigs is overkomen. Ik heb niet alleen het idee dat ik een verhaal mag vertellen over... God, als je me zo hoort dan valt het vast op dat ik het luchtgeweer van Kevin Feige probeer te ontwijken", zei Wilde, waarmee ze refereerde aan een grap onder fans dat Marvel scherpschutters in dienst heeft om het uitlekken van spoilers te voorkomen.

Hoewel haar uitspraak geen officiële bevestiging is, lijkt Wilde er hier toch echt héél sterk op te hinten dat Kevin Feige, het creatief brein achter het Marvel Cinematic Universe, betrokken is bij het project. En dat zou groot nieuws zijn; helemaal omdat zijn naam niet werd genoemd toen het nieuws over de Spider-Woman-film in eerste instantie naar buiten kwam.

Lijn der verwachtingen
Dit is niet het eerste signaal dat Feige mogelijk geïnteresseerd is in Spider-Woman. De bekende primeurtjesjager Charles Murphy beweerde in maart al dat hij had opgevangen dat Feige Spider-Woman wil gebruiken in zijn filmuniversum. Hij wist in juni - dus ruim twee maanden voor de officiële aankondiging - ook al te melden dat Sony werkt aan een Spider-Woman-film.

De naam 'Spider-Woman' is in de comicgeschiedenis door meerdere vrouwen gebruikt, maar het meest waarschijnlijke is dat Wildes film zal gaan over Jessica Drew. Het is echter onduidelijk in hoeverre Sony de rechten van dat personage bezit. De verhaallijn van Drew heeft in ieder geval connecties met HYDRA, S.W.O.R.D. en de High Evolutionary, welke weer onderdeel zijn van Marvel Studios en dus een samenwerking alleen maar logischer maken.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Ik hoop dat dit net zo vet word als batwoman.

Master Of Films

Avatar

Mental note. Niet tegelijkertijd koffie drinken en het commentaar van Chris23 gaan lezen. Lachen en koffie equals dirty keyboard. Smiley face

VFX expert

Avatar

Over goede casting gesproken zeg. Wat een geweldige keuze om Olivia Wilde te casten.

GreenHornet

Avatar

ik hoop dat haar man Jason Sudeikis een rol krijgt

Ang3l

Avatar

Booksmart, fantastisch!
Van Booksmart naar superhelden blockbuster film? Hmm, oke, we zullen zien.

Vond vroeger de Jessica Drew Spiderwoman tekenfilm wel heel leuk. Bring it on.

Sunspot

Avatar

Begin wel beetje moe van te worden eigenlijk.

Te veel superhelden en juist de meer vette zie je niet echt.

Wil meer Science Fiction films zien, maar dan niet van die standaard films elke keer.

NieuwsFilm

meest populair