James Gunn moest rollen verzinnen voor acteurs in 'The Suicide Squad' die al door de studio gecast werden

James Gunn moest rollen verzinnen voor acteurs in 'The Suicide Squad' die al door de studio gecast werden

Hij had de acteurs niet zelf gecast en zelfs nog nooit ontmoet toen hij het scenario moest schrijven.

Regisseur en scenarist James Gunn (Guardians of the Galaxy) staat erom bekend vaak met dezelfde acteurs te werken. Meestal bedenkt hij zijn personages zelfs met een specifieke acteur in zijn achterhoofd. Voor The Suicide Squad kreeg hij hier niet volledig de kans voor, gezien twee acteurs zonder zijn inspraak vastgelegd werden.

Natuurlijk hang je bij voorbaat al vast aan bepaalde acteurs wanneer je instapt in een franchise. Zo lagen enkele rollen voor het vervolg op Suicide Squad natuurlijk al vast. Echter hadden deze acteurs al een rol. Zowel Idris Elba alsook Joaquin Cosio werden door de studio vastgelegd, zonder inspraak van Gunn. Voor het tweetal moest hij dus nog een rol verzinnen.

Acteurs nooit ontmoet
Om zijn werk als scenarist nog moeilijker te maken, moest hij zelfs aan dit scenariowerk beginnen zonder beide acteurs eerst te kunnen ontmoeten. Deze handelswijze is gezien zijn geschiedenis bij eerdere filmprojecten niet gebruikelijk. Daar staat echter tegenover dat hij wederom een heel arsenaal van zijn vaste acteurs in de film mocht schrijven en casten. Met het gevarieerde ensemble als geheel zal het dus vast wel goed komen!

NieuwsFilm

meest populair