Algemeen

'Bad Boys For Life' lijkt de box-office winnaar van 2020 te gaan worden

Wie had dat ooit gedacht...

door Arjen Rooseboom om 09:32 in Algemeen
Als je op 1 januari bij het heffen van je glas champagne aan een gemiddelde filmfreak had gevraagd "Wat wordt DE kaskraker van dit jaar"? Kans van 0,01% dat diegene Bad Boys For Life had genoemd.

Toch lijkt het erop dat, zelfs met de paar releases die nog overeind staan, Adil El Arbi en Bilall Fallah de best scorende prent van 2020 hebben gemaakt. En ja oké, zonder de corona-pandemie (die ze nog nét voor waren) waren ze die status ongetwijfeld na 3 maanden al kwijtgeraakt.

Maar voorlopig staat de derde film in de actiefranchise met Will Smith en Martin Lawrence ruim op kop in zowel de Amerikaanse ($200 miljoen dollar) als wereldwijde ($400 miljoen dollar) box-office cijfers.

Droevige vooruitzichten
De enige concurrent die momenteel tegengas kan bieden is Tenet, maar de bioscopen zijn beperkt geopend en de zaalcapaciteit is miniem, dus moet de nieuwe van Christopher Nolan 10x zo hard zijn best doen om bezoekers te trekken en productiekosten terug te verdienen.

Hetzelfde geldt voor de (eventueel) potentiële kaskrakers Black Widow (wordt waarschijnlijk uitgesteld), No Time To Die (november), Dune (december) en Wonder Woman 1984 (tevens december).

Mochten die de gok durven wagen, maar is er dan niets veranderd aan de huidige situatie, kunnen we onze zuiderburen voorzichtig feliciteren...

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Mocht je het mij gevraagd hebben aan het begin van het jaar ging ik wss "de Grote Slijmfilm" geantwoord hebben. Maar goed Bad Boys For Life kan ik als Belg mee leven.

Civilian Supreme

Avatar

Lekker vermakelijke en ongecompliceerde film.

David Mills

Avatar

Tja, en dat voor een zeer matige film

jeff1983

Avatar

In Nederland zal het er nog om gaan spannen.. Beentjes van Sint Hildegard, Tenet of Soof 3?

NieuwsFilm

meest populair