Algemeen

Ice Cube maakt desktop-thriller met maker van 'Searching' en 'Unfriended'

De film moet daarnaast een realistische sci-fi film worden in de trant van District 9.

door Zilko Tarici om 13:51 in Algemeen
Nog maar twee jaar geleden liet regisseur Timur Bekmambetov (Wanted) weten dat hij wel 14(!) films ontwikkelt waarbij de zogenaamde 'Screenlife screen capture-technologie' wordt gebruikt om verhalen te vertellen via schermen van computers, tablets en telefoons. Dit heeft ondertussen geleid tot succesvolle desktop-thrillers als Host, Searching, Unfriended en Unfriended: Dark Web, alle producties van Bekmambetov. Binnenkort kunnen we een nieuwe titel met niemand minder dan Ice Cube toevoegen aan dit rijtje.

Deadline weet vandaag namelijk te melden dat Cube de hoofdrol zal spelen in een nog titelloze film voor Bekmambetov, die onderdeel uitmaakt van een grote deal die de producent heeft gesloten met Universal Pictures. Bekmambetov produceert de film samen met Patrick Aiello, en Rich Lee neemt plaats op de regiestoel om een script van Kenneth Golde te verfilmen.

Pandemie-proof
Op dit moment weten we nog maar weinig over het verhaal van de film, maar volgens een verklaring zou de film een realistische sci-fi thriller in de trant van District 9 over een conflict tussen privacy en surveillance moeten worden. Dit verhaal wordt daarbij verteld via schermen van computers, tablets en telefoons, waardoor de film uiterst ideaal is om te maken tijdens de huidige pandemie. De makers hoeven zo immers bijna geen rekening te houden met de wereldwijde coronamaatregelen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

balking

Avatar

Ik houd wel van dit genre. Searching was erg vermakelijk.

NieuwsFilm

meest populair