Geld was voor Josh Brolin niet de reden om Thanos te spelen

De monsterschurk Thanos trok Josh Brolin op een zeker ogenblik aan.

Voor we Josh Brolin als Thanos in de Marvel-film Avengers: Infinity War zagen, had hij al (stem)cameo's als de monsterschurk in Guardians of the Galaxy (2014) en Avengers: Age of Ultron (2015). Waarom tekende hij eigenlijk voor de rol?

In gesprek tijdens de Team Deakins podcast zei de acteur dat hij de rol in eerste instantie accepteerde omdat het enkel een cameo was. Hij werd pas echt geïnteresseerd nadat hij Marvel Studios over de rol had gesproken.


"Ik heb nogal wat van dat soort dingen afgewezen waar andere mensen dacht 'kassa!'. Toen ik ja zei tegen Avengers was het nog een kleinigheidje. Het was eigenlijk een cameo, dus er was niet veel geld mee gemoeid. Dus dat was ook niet de reden.

Maar toen ze bij me kwamen, gaven ze me een enorme bijbel. Ik vond dat geweldig. Als het een van de Avengers was geweest - en ik moet dit niet zeggen, maar doe het toch - dan zou ik het waarschijnlijk niet hebben gedaan. Het feit dat het alle Avengers tegen deze ene man was, was het aspect dat mij aantrok."




NieuwsFilm

meest populair