Slecht nieuws: 'Dune' is flink uitgesteld

Slecht nieuws: 'Dune' is flink uitgesteld

Daarmee zijn er bijna geen blockbusters meer over voor 2020.

Slecht nieuws voor fans van Denis Villeneuve, of gewoon mensen die hopen dat ze dit jaar nog van een paar echte blockbusters in de bioscoop kunnen genieten. Helaas is ook Dune nu uitgesteld.

Deze keuze van Warner Bros. zat er al langer aan te komen, aangezien Wonder Woman 1984 naar december werd verplaatst en daarmee een week na Dune uit zou komen. Voor één studio om twee eigen blockbusters 'tegenover' elkaar uit te brengen, leek al onlogisch. En nu is dus bevestigd dat de twee films niet in tegelijk in december uit zullen komen. De release van Dune is verplaatst naar oktober 2021.

Wat is er over?
Recent besloot MGM nog om de nieuwe James Bond-film, No Time to Die, uit te stellen naar 2021. Daarop besloot Cineworld, een van de grootste bioscoopketens van de wereld, om al zijn Regal-locaties in de Verenigde Staten te sluiten. Daardoor moeten zo'n beetje alle filmstudio's hun plannen opnieuw bekijken. Warner Bros. heeft op dit moment nog altijd Wonder Woman 1984 gepland voor eind december en Disney-film Soul staat nog gepland voor november.

De kans lijkt groot dat die twee films uiteindelijk ook verplaatst gaan worden, zolang er niet meer bioscopen open kunnen in de Verenigde Staten. De release van Tenet laat tot nu toe zien dat de wereld nog niet echt klaar is voor blockbusters. De film staat pas op 300 miljoen dollar wereldwijd, na meer dan een maand in de bioscopen. Slecht nieuws voor Warner Bros., want het meeste geld komt van buiten de Verenigde Staten, waar dat land goed is voor een belangrijk deel van de omzet van filmstudio's.

Het uitstel van Dune heeft niets te maken met de film zelf. Regisseur Villeneuve kan zich ook vinden in het besluit om de film uit te stellen en voor de bioscoop te bewaren. Het is dus een goede keuze waar ook de regisseur achter staat. Het is wel jammer voor ons kijkers: de release van de langverwachte en mooi uitziende film laat nog lang op zich wachten.

NieuwsFilm

meest populair