Wordt 'No Time to Die' nóg verder uitgesteld? Regisseur zou het prima vinden

Wordt 'No Time to Die' nóg verder uitgesteld? Regisseur zou het prima vinden

Er spelen op dit moment belangrijkere dingen in de wereld, zo meent de filmmaker.

In maart werd de release van No Time to Die als een van de eerste grote Hollywoodproducties uitgesteld. Begin oktober werd bekend dat de 25e James Bond-film pas volgend jaar april in de bioscopen zal verschijnen. Bioscopen zijn niet blij met die beslissing, maar wat vindt regisseur Cary Fukunaga eigenlijk van dit alles?

Bekijk de afbeelding
Toen Fukunaga in maart kreeg te horen dat zijn Bond-film van april naar november zou worden verplaatst, moest hij in eerste instantie even slikken. Maar als snel had de filmmaker, die eerder onder meer alom geprezen films als Jane Eyre (2011) en Beasts of No Nation (2015) afleverde, vrede met dat besluit.

"Het was goed dat we een van de eerste producties waren die dat deden, omdat dit [de coronapandemie] een groot probleem is en veel mensen destijds de ernst van de situatie niet inzagen", zegt de regisseur in een interview met de Wall Street Journal.

Het is wat het is
Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat No Time to Die verder zal worden uitgesteld naar april volgend jaar. En daar blijft het mogelijk niet bij, mochten de ontwikkelingen rondom de covid-crisis ongunstig zijn, zo benadrukt Fukunaga, die het verder uitstellen van de film ook geen probleem zou vinden.

"Ik kan zonder emoties naar deze zaak kijken. Er zijn momenteel zoveel belangrijkere dingen in de wereld gaande. Ik heb vrienden die familieleden en ondernemingen zijn verloren", aldus Fukunaga.


Gevolgen voor box office
Is het uitstellen van een blockbuster als No Time to Die financieel gezien niet erg risicovol, gezien de hype rondom de film mogelijk ook steeds verder zal afnemen?

"Ik heb geen invloed op de uiteindelijke prestaties van de film", antwoordt Fukunaga. "De film zal in de bioscopen verschijnen wanneer de tijd rijp is. In deze nieuwe wereld kan niemand nog zeggen wat succes of falen precies is".

No Time to Die staat nu voor april 2021 gepland, maar onder voorbehoud...

NieuwsFilm

meest populair