Featured

3 wel heel slechte momenten uit Marvel-films!

Deze momenten uit het Marvel Cinematic Universe wil je vergeten.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe is geliefd en de 23 films in de filmreeks leverden gemiddeld bijna 1 miljard op en dat bewijst dat de franchise nog lang niet is uitgespeeld. Maar niet alles is even goed in die 23 films. Hieronder drie momenten uit het MCU die je eigenlijk zou willen vergeten.

Black Panther (2018)

Regie: Ryan Coogler | Scène: Het gevecht in de vibraniummijn

Uiteraard barsten de superheldenfilms van Marvel van computeranimaties, maar het eindgevecht tussen Black Panther en Killmonger in Black Panther was meer een tekenfilm of een tussenfilmpje uit een game dan een live action-superheldenclash. Veel fans waren dan ook vooral door dit moment in deze solofilm rond Chadwick Bosemans Marvel-held niet te spreken.Avengers: Endgame (2019)

Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Scène: Introductie van Professor Hulk

Welke fan schrok zich niet rot toen Professor Hulk opdook in Avengers: Endgame. Weinig mensen hadden verwacht dat we de Hulk zouden zien met een bril. Toch gebeurde dit en de eerste scène met het personage van Mark Ruffalo probeerde zijn bestaan grappig te brengen. Dit lukt niet echt en de complete was eigenlijk overbodig. De introductie had heel wat sterker gekund.Captain Marvel (2019)

Regie: Anna Boden, Ryan Fleck | Scène: De oorsprong van het ontbrekende oog van Fury

Al jaren was het gissen naar hoe de MCU-Nick Fury van Samuel L. Jackson zijn oog verloor. In Captain Marvel van verleden jaar werd dit duidelijk. Het had alles te maken met de uithaal van de buitenaardse kat Goose. Op zich had dit nog best gekund, maar in Captain America: The Winter Soldier zei Fury er nog het volgende over: "De laatste keer dat ik iemand vertrouwde, kostte het me mijn oog.".7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Dat eindgevecht tussen Black Panther en Killmonger in Black Panther moest mij denken aan een Spider-Man film. Het is al een tijdje geleden dat ik de Raimi en Webb Spider-Man films gezien. Maa er is toch iets van soort vergelijkbare gevecht is tussen Spider-Man en ....[naam van villian].

Wat betreft Captain Mary Sue. Over dat oog heb ik al eerder over "geklaagd". In Captain America: The Winter Soldier was het een serieuze scene tussen Cap en Fury. Dus je zou iets ernstig moeten verwachten, want Fury was bloedserieus.

Hoewel Jackson een van de zeer weinige positieve punten was, was deze "ontbrekende oog" grap weinig creatief. Maar wat wil je met 6 scriptschrijvers (en vele rewrites). Het doel van Captain Mary Sue verhaal, was soweiso al geen goed verhaal vertellen.

Hyenas

Avatar

Female Avengers cringe moment bij Endgame voor mij. Bij The Boys hebben ze het heel leuk aangepakt en laten zien hoe het wel kan!

Artificialis

Avatar

Captain Marvel en Black Panther waren toch al twee van de middelmatige films uit de franchise. Captain Marvel beneden gemiddeld zelfs. Die kan zich nauwelijks meten met Thor: The Dark World. Waarom mensen die kat zo grappig vonden was mij überhaupt ontgaan. Dit beest de oorzaak laten zijn van Nick Fury's verminking staat echt symbool voor het denkniveau van waaruit Captain Marvel opereert. Anna Boden kan duidelijk geen kwalitatieve film van de grond krijgen. Ze kan er natuurlijk ook niet zo heel veel aan doen dat ze kleine hersenen heeft.

Waarschijnlijk ben ik de enige persoon in de wereld die de intellectualisering van The Hulk wel een positieve ontwikkeling vond.

LeonardoPacino

Avatar

@Hyenas:

+2 dan maar, helemaal met jullie eens. 'The Boys' is voor mij sowieso het beste wat ik qua superhelden 'verfilming' heb gezien in de afgelopen 10 jaar.

Sunspot

Avatar

BP had teveel scenes met slechte CGI, eigenlijk onacceptabel haha voor een MCU film

Ik zat echt te denken dat het aan mijn tv lag of zo lol, want was echt ondermaats voor MCU

Maar goed, zelfs de tweeluik met Thanos had vet veel slechte CGI scenes, leek wel alsof je naar een game keek.

Civil War blijft beste eruit zien

Goku32

Avatar

Dat in black panther is zo gaar

NieuwsFilm

meest populair