'Indiana Jones 5' start komende zomer met filmen

'Indiana Jones 5' start komende zomer met filmen

Eindelijk meer duidelijkheid rond vijfde Indy

Het nieuwe deel van de Indiana Jones-franchise, Indiana Jones 5, heeft een lange weg afgelegd en uiteraard nog een lange weg te gaan. Na meerdere schrijvers en regisseurs lijkt er nu schot in de zaak.

Volgens TheDisInsider heeft Disney voor de maand augustus de Pinewood Studios in het Verenigd Koninkrijk afgehuurd om de nieuwste Indy-film te schieten. Eerder zou de film nog dit jaar in productie gaan, maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Koepp of Kasdan?
Vooral qua schrijvers heeft Indiana Jones 5 het zwaar gehad. David Koepp (Jurassic Park) werd ontslagen, later teruggevraagd en toch weer ontslagen. Tussendoor waren ook Jonathan Kasdan (Solo: A Star Wars Story) en Dan Fogelman (Cars) nog even betrokken bij het project.

Anno nu is er geen schrijver aangesteld. De vraag is nu: gaat regisseur James Mangold zelf een script schrijven of gaat hij een script van Koepp of Kasdan hergebruiken? Het is voor nu even gissen.

John Williams
Wel goed nieuws voor de fans: componist John Williams keert volgens de laatste informatie toch terug om de muziek van Indiana Jones 5 te schrijven! Eerder werd gemeld dat The Rise of Skywalker zijn laatste film zou zijn.

Indiana Jones 5 staat nu gepland voor 29 juli 2022.

NieuwsFilm

meest populair