Celebrity

Clint Eastwood mag niet getuigen in proces rond verijdelde Thalys-terreuraanslag

De regisseur maakte dan wel 'The 15:17 to Paris', hij was er zelf niet bij

door FilmTotaal om 12:32 in Celebrity
Clint Eastwood maakt maar wat graag biografische films. Denk bijvoorbeeld maar aan American Sniper, Sully en de recente Richard Jewell. Eastwood maakte ook The 15:17 to Paris, gebaseerd op de verijdelde terreuraanslag op de Thalys richting Parijs. Eastwood werd dan zelfs ook als een getuige opgeroepen in het proces tegen de dader Ayoub El-Khazzani, maar de rechter zag hier vanaf.

In de film is te zien hoe twee Amerikaanse soldaten, Spencer Stone, Alek Skarlatos en hun vriend Anthony Sadler de aanslag verijdelden. De drie speelden zichzelf in de film. El Khazanni stapte op in Brussel en sloot zich op in de toilet, waar hij een kalasjnikov met negen opladers, een automatisch pistool en een slanleymes uit zijn tas haalt. Voordat hij echter iets kon doen werd hij door de drie Amerikanen overmeesterd.

Niet van toepassing
De advocaat zegt echter dat El Khazanni zich op het laatste moment bedacht en niet langer van plan was door te gaan met de aanslag. Dit komt echter niet voor in de film. El-Khazzani's advocaat wilde Eastwood dan ook ondervragen over zijn regieaanwijzingen en beweerde dat The 15:17 to Paris een invloed zou kunnen hebben op de manier waarop mensen het incident zien.

Het openbaar ministerie zei echter dat Eastwood er niet zelf bij was en dus geen nuttige getuige zou zijn. De rechter ging akkoord en heeft het verzoek van de verdediging geweigerd.

NieuwsFilm

meest populair