De sciencefiction en fantasyfilms die je in 2021 niet wil gaan missen

De sciencefiction en fantasyfilms die je in 2021 niet wil gaan missen

Van The Matrix tot Dune en The Tomorrow War!

Vandaag zetten we de grootste sci-fi films die in 2021 uitkomen voor je op een rij. En dat zijn er nogal wat, dus we duiken er meteen in!

Chaos Walking (februari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Doug Liman | Cast: Tom Holland, Daisy Ridley, Mads Mikkelsen, Ray McKinnon
Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentisstown. Maar Prentisstown is niet als andere steden. Iedereen kan horen wat iedereen denkt, in een continue en overweldigende stroom lawaai. Privacy bestaat niet. Geheimen ook niet. Of toch wel? Net een maand voor zijn verjaardag, waarop hij een man zal worden, ontdekt Todd per ongeluk een plek van complete stilte. Dat zou onmogelijk moeten zijn. Maar Prentisstown heeft tegen hem gelogen, en dus moet hij op de vlucht.

BIOS (april)
Regie: Miguel Sapochnik | Cast: Tom Hanks
BIOS volgt een robot die op een post-apocalyptische Aarde woont. De machine is ontwikkeld om de hond van zijn stervende maker te beschermen. Tijdens hun avontuur leert de robot o.a. over liefde, vriendschap en de betekenis van het menselijke leven.

Reminiscence (april)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lisa Joy | Cast: Rebecca Ferguson, Hugh Jackman, Thandie Newton, Natalie Martinez
Nicolas Bannister is een veteraan die in Miamia woont. De stad wordt overstroomd door de stijgende zeespiegel, maar hij heeft er nog werk genoeg. Hij biedt klanten namelijk de mogelijkheid om herinneringen aan het verleden opnieuw te beleven. Zijn leven verandert voor altijd als hij Mae tegenkomt. Het verwordt al snel tot een liefdesaffaire, die een gevaarlijke wending neemt als de herinneringen van een andere klant de implicatie blijken te hebben dat Mae er een crimineel verleden op nahoudt.

Godzilla vs. Kong (mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Adam Wingard | Cast: Eiza González, Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård, Rebecca Hall
Godzilla en Kong komen op een ramkoers te liggen in deze nieuwe Godzilla-film. Zij zullen clashen in een gevecht zoals de wereld dat al eeuwen niet meer gezien heeft. Tegelijk ondernemen experts van Monarch een gevaarlijke missie naar onbekend terrein, diep onder de oppervlakte van de Aarde. Daar ontdekken ze hints naar de oorsprong van de Titans en is er tegelijk een samenzwering gaande onder mensen om de Titans voor eens en voor altijd van de Aardbodem te laten verdwijnen. Er staat dus veel op het spel!

Infinite (mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Antoine Fuqua | Cast: Mark Wahlberg, Dylan O'Brien, Chiwetel Ejiofor, Rupert Friend
Evan McCauley is een man die regelmatig hallucineert. Maar op een dag komt hij erachter dat het geen hallucinaties zijn; hij heeft gewoon visioenen op voorgaande levens. Het verandert alles. Deze film van Antoine Fuqua wordt gebaseerd op het boek The Reincarnationist Papers uit 2009 van D. Eric Maikranz.

The Tomorrow War (juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chris McKay | Cast: Betty Gilpin, Yvonne Strahovski, Chris Pratt, J.K. Simmons
Het lot van een oorlog uit de toekomst berust op de schouders van een man, die geesten uit zijn verleden het hoofd moet zien te bieden. De mensheid verliest een strijd met buitenaardse wezens. In een poging die bizarre oorlog alsnog te winnen, bedenken wetenschappers een manier om soldaten uit het verleden te halen naar de toekomst, zodat zij kunnen vechten.

Dune (september)
Bekijk de afbeeldingRegie: Denis Villeneuve | Cast: Zendaya, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Jason Momoa
De klassieke sci-fi roman Dune van Frank Herbert wordt verfilmd door Denis Villeneuve. Het is het verhaal van Paul Atreides, een jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk veilig te stellen. Allemaal in een strijd om de meest kostbare grondstof van het universum.

The Matrix 4 (december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lana Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Priyanka Chopra
2021 is het jaar waarin de The Matrix-franchise terugkeert. Er is nog vrijwel niets bekend over deze nieuwe film in de franchise, maar we weten wel al dat Neo en Trinity terugkeren. Ook keren de Agents weer terug, wat voor heel wat vragen zorgt. Is er weer strijd tussen mens en machine? Of hebben ze ditmaal een gezamenlijke vijand om het tegen op te nemen?

NieuwsFilm

meest populair