Deze nostalgische films van 2021 geven je weer dat warme gevoel van 'vroeger'

Ghostbusters, Space Jam, The Matrix en meer!

Filmstudio's zetten steeds meer in op oude bekende franchises. Vandaag zetten we zes van dat soort nostalgische films voor je op een rij. Check het hieronder!

Ghostbusters: Afterlife (juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jason Reitman | Cast: Carrie Coon, Mckenna Grace, Paul Rudd, Bill Murray
Ghostbusters: Afterlife focust zich op de alleenstaande moeder Callie en haar twee kinderen: Trevor en Phoebe. Zij wonen in een vervallen boerderij, en komen erachter dat er in een verlaten mijn in de buurt veel mis is. Die is eigendom van Ivo Shandor, die ook de wolkenkrabber bouwde die in 1984 fungeerde als portaal voor het kwaad.

Space Jam: A New Legacy (juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Malcolm D. Lee | Cast: Sonequa Martin-Green, Don Cheadle, Martin Klebba, LeBron James
Met behulp van Bugs Bunny en de Looney Tunes-personages, moet NBA-superster LeBron James zijn vermiste zoon Bronny redden. Daarvoor moeten ze zich een weg banen door klassieke films van Warner Bros., en een uitdaging winnen van de gevaarlijke Al-G, die een basketbalwedstrijd besluit te organiseren met de wereld op het spel!

Halloween Kills (oktober)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Gordon Green | Cast: Anthony Michael Hall, Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Kyle Richards
'Halloween Kills' volgt Laurie Strode op de bewuste avond waarin ze voorgoed afgerekend lijkt te hebben met Michael Myers. Een hele stoet brandweervoertuigen staat echter klaar om het brandende huis te gaan blussen. Een wederopstanding van Michael is hiermee niet uitgesloten.

The Matrix 4 (december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lana Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Priyanka Chopra
2021 is het jaar waarin de The Matrix-franchise terugkeert. In de film moeten Neo en Trinity het weer tegen een nieuwe bedreiging opnemen. Welke dat is weten we gek genoeg nog niet. Het zou kunnen dat de Machines weer de tegenstander zijn, maar dat zou een herhaling van zetten zijn. Wellicht is er dus een nieuwe uitdaging voor Neo en de rest.

Top Gun: Maverick (december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joseph Kosinski | Cast: Jennifer Connelly, Tom Cruise, Jake Picking, Val Kilmer
Na meer dan dertig jaar bij de beste vliegeniers van Amerika gediend te hebben is Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) eindelijk waar hij hoort. Hij verlegt zijn grenzen als een nieuwsgierige testpiloot en ontwijkt zijn naderende vooruitgang in rang. Wanneer hij merkt dat er een van Top Gun-afgestudeerden traint voor een gespecialiseerde missie, ontmoet Maverick luitenant Bradley Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Maverick's overleden vriend Nick "Goose" Bradshaw.

West Side Story (december)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Ansel Elgort, Ansel Elgort, Ariana DeBose, David Alvarez
Een verfilming van de musical uit 1957. West Side Story verkent de verboden liefde en rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee bendes van tieners van verschillende etnische achtergronden. Met hoofdrollen voor onder meer Ansel Elgort en Rachel Zegler.

NieuwsFilm

meest populair