Featured

Deze Disney-films wil je in 2021 niet missen

Check hier het complete overzicht!

door Jim Pedd om 18:09 in Featured
Walt Disney Pictures, Disney Animation Studios en Pixar animation Studios komen in 2021 gezamenlijk met zes nieuwe films. We zetten ze vandaag voor je op een rij!

Raya and the Last Dragon (maart)
Regie: Don Hall, Carlos López Estrada | Cast: Awkwafina, Kelly Marie Tran
In het verre Kumandra vormen vijf verschillende clans het land van de draken. De draken zijn echter al lang verdwenen, en Kumandra is binnengevallen door een duistere sinistere kracht. Raya is een eenzame krijger die een zoektocht start om haar wereld te redden en is vastbesloten om de laatste draak te vinden die volgens haar de macht heeft om Kumandra te redden.

Cruella (mei)
Regie: Craig Gillespie | Cast: Emma Stone, Emma Thompson, Mark Strong, Paul Walter Hauser
In de jaren zeventig wordt de jonge modeontwerpster Cruella de Vil helemaal geobsedeerd met de huid van honden. In deze film, die zich in Londen afspeelt, zien we hoe ze haar best doet om de mooiste Dalmatiërs te vinden, om daar jassen van te maken. Zo wordt ze langzaam een meedogenloze en angstaanjagende legende.

Luca (juni)
Regie: Enrico Casarosa | Cast: John Ratzenberger
Een jonge knul ervaart een onvergetelijke zomer aan de kust. Op de Italiaanse Riviera eet hij heel wat ijs, pasta en rijdt hij eindeloos rond op een scootertje. Luca deelt die avonturen met een nieuwe beste vriend, maar het plezier dat de twee hebben wordt behoorlijk bedreigt. Zijn vriendje is namelijk een zeemonster uit een andere wereld, dat zich vlak onder de oppervlakte van de Aarde bevindt.

Jungle Cruise (juli)
Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jesse Plemons, Paul Giamatti
Disney's Jungle Cruise is geïnspireerd op de beroemde attractie in Disneyland Californie. Met Dwayne Johnson in de hoofdrol, als charismatische rivierbootkapitein en Emily Blunt als een vastberaden ontdekkingsreiziger gaan zij samen op een avontuurlijke missie om de jungle van de Amazon te onderzoeken.

The Beatles: Get Back (augustus)
Regie: Peter Jackson | Cast: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr
Deze documentaire toont de warmte, kameraadschap en humor bij het maken van het studioalbum 'Let It Be' van de legendarische band The Beatles en hun laatste live-concert als een groep, het iconische optreden op het dak op de Londense Savile Row. Geen enkele band heeft zoveel impact op de wereld gehad als hen. 'The Beatles: Get Back' is een plaats op de eerste rij voor de interne werking van deze geniale makers op een baanbrekend moment in de muziekgeschiedenis, met gerestaureerde beelden die eruit zien alsof ze gisteren zijn opgenomen.

Encanto (november)
Regie: Jared Bush, Charise Castro Smith
Er is maar weinig bekend over deze film van Disney Animation Studios. De film draait in elk geval om een jong meisje. Zij woont samen met haar familie in Colombia. En er is iets bijzonders met haar familie, want iedereen heeft magische krachten. Zij is opmerkelijk genoeg de enige die dat helemaal niet heeft. Waarom precies? En hoe moet ze daarmee om gaan? Dat zijn vragen waar deze animatiefilm om draait.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik kijk uit naar 10 december dan is Investors Day bij Disney. Het is mogelijk dat deze films direct op D+ komen.

milo007

Avatar

Enigste film die me bekoort is Get Back. Jackson all the way.

NieuwsFilm

meest populair