Netflix

3 gewoon lekkere actiefilms die nu op Netflix staan

Lekkere actie? We hebben drie tips voor je.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Soms wil je gewoon een wat stevigere actiefilm. We hebben ook vandaag weer drie tips voor je met films die gewoon op Netflix staan. Heb jij een andere leuke actiefilm gevonden? Laat het weten op de gebruikelijke plaats.

John Wick (2014)

Regie: Chad Stahelski | David Leitch | Hoofdrollen: Keanu Reeves, Willem Dafoe, Ian McShane, Michael Nyqvist, John Leguizamo | Kijken op Netflix

Dit eerste deel uit de reeds verschenen drie films staat op Netflix, net als het derde deel. Als de zoon van een gangster zijn auto steelt en zijn hond vermoordt, pakt de onverschrokken ex-huurmoordenaar John Wick uit wraak de hele maffia aan. Uiteraard een heerlijke actiefilm met Keanu Reeves!Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Regie: Kenneth Branagh | Hoofdrollen: Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley, Kenneth Branagh, Gemma Chan, Colm Feore | Kijken op Netflix

In deze actiefilm is het Chris Pine die in de huid stapt van Jack Ryan. Terwijl dezeCIA-analist undercover werkt op Wall Street, ontdekt hij dat terroristen de Amerikaanse economie willen ontwrichten. De film is een leuke wegkijker, maar een vervolg kwam er nooit.Jack Reacher (2012)

Regie: Christopher McQuarrie | Hoofdrollen: Tom Cruise, Rosamund Pike, Robert Duvall, Jai Courtney, Richard Jenkins, David Oyelowo | Kijken op Netflix

Deze actiefilm kreeg wel een (zwakker) vervolg. Het is Tom Cruise die de oorspronkelijk 1.96 meter grote Jack Reacher speelt. In deze actiefilm zie je een kat-en-muisspel tussen een ex-agent en een scherpschutter die vijf mensen heeft vermoord. Net als bovenstaande films zie je deze gewoon op Netflix!9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Blijkbaar begint elke actieprotagonist met de letter J; John Wick, Jason Bourne, James Bond, Jack Reacher, Jack Ryan...

Spider-fan

Avatar

Het zijn naar mijn idee in alle gevallen personages die een beetje 'de gewone man' moeten representeren die het moet opnemen tegen de almachtige en vaak corrupte overheid. Zelfs James Bond wordt als het nodig is vaak in de steek gelaten door zijn eigen mensen, omdat hij als persoon zelf feitelijk niet belangrijk is - hij is alleen een middel voor hun doeleinden.
Dus worden de meest gewone algemene namen genomen, en dat zijn namen als John, Jack, James.

Is maar een theorie natuurlijk. :D

centr1no

Avatar

^^^
Het zijn ook de meest voorkomende namen in het echt en daarom makkelijker te accepteren.
Aangezien een hoop van die karakters geschreven zijn door blanke, christelijke, Amerikaanse mannen is het ook voor de hand liggend dat de karakters een navenante naam krijgen.
En daarbovenop hebben we associaties met bepaalde namen en klanken. Een Jack 'voelt' heel anders dan een 'Jimmy' of 'Eddie'.
Eugene Wick was een heel ander karakter geweest.

Master Of Films

Avatar

milo007 "Blijkbaar begint elke actieprotagonist met de letter J"
En het begon met Jezus. Smiley face

Spider-fan

Avatar

Hier staat het goed uitgelegd:

https://the-take.com/watch/why-are-so-many-film-and-tv-characters-named-jack-or-john

Het zijn ook mannelijk klinkende namen, daarom koos Fleming het ook. En hij wilde dat het een saaie naam zou zijn, dat het een saai, oninteressant personage zou zijn. Dat er allemaal interessante dingen om hem heen gebeurden, maar dat hij zelf anoniem en neutraal zou zijn - slechts een instrument voor de overheid.

Joost van den Heuvel

Avatar

Jack Reacher staat er vandaag overigens voor het laatst op (Netflix), dus dan moet je snel zijn.

Sunspot

Avatar

Jack Ryan is niet veel aan, met veel moeite uitgekeken.

John Wick 1 en Jack Reacher 1 zijn top actiefilms

NieuwsFilm

meest populair