Celebrity

'The Lord of the Rings' en 'The Hobbit'-acteurs willen huis J.R.R. Tolkien redden

Het moet niet verkocht worden, maar juist omgetoverd worden tot een literair centrum.

door FilmTotaal om 15:56 in Celebrity
J.R.R. Tolkien is zonder twijfel een van de beroemdste en geliefdste schrijvers. Zo schreef hij o.a. The Lord of the Rings en The Hobbit-boeken. Hier werden later natuurlijk ook films van gemaakt. Meerdere acteurs van de franchises hebben zich nu ook achter een crowdfunding-campagne geschaard om het huis van Tolkien in Oxford te kopen.

De bedoeling is om zijn huis (waar hij The Hobbit en The Lord of the Rings schreef) om te toveren tot een literair centrum rond de fantasy-acteur, al is hier wel een groot bedrag voor nodig, namelijk zo'n 6 miljoen dollar. Dit geld zal dan gebruikt worden voor renovatiewerken en zelfs om een hobbithuis in de tuin te laten bouwen.

Grote namen
De crowdfunding-campagne krijgt nu hulp van bekende acteurs, zoals Ian McKellen (Gandalf), John Rhys-Davies (Gimli) en Martin Freeman (Bilbo). Ook Derek Jacobi, die meespeelde in de biopic Tolkien, steunt het initiatief. Zij willen namelijk niet dat het huis zomaar wordt verkocht, maar dat het juist een literaire ontmoetingsplek wordt dat zal dienen als inspiratie voor nieuwe generaties schrijvers, artiesten en filmmakers.

Bekijk het filmpje dat de bekendheden hebben gemaakt hieronder. Je kan hier ook zelf een steentje bijdragen.NieuwsFilm

meest populair