Algemeen

Warner Bros. brengt in Nederland alle nieuwe films in de bioscoop uit

In Nederland verschijnen de grote Warner Bros. films gewoon op het witte doek.

door Bram de Groot om 10:21 in Algemeen
Goed nieuws voor de Nederlandse bioscopen en liefhebbers van het witte doek. Warner Bros. gaat zijn grote bioscoopfilms die in 2021 uitkomen op HBO Max ook gewoon in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.

Dit is uiteraard niet geheel raar, aangezien HBO Max pas ergens in de tweede helft van 2021 Europa zal bereiken. "HBO Max is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten," benadrukt Warner Bros. Benelux in zijn verklaring aan het ANP.

Misschien wel eerder?
Toch is het goed om te horen dat Warner Bros. de film gelijktijdig gaat uitbrengen. De kans bestaat ook dat Warner de blockbusters juist eerder buiten de States gaat uitbrengen, zoals dat nu ook gebeurt met Wonder Woman 1984. Die film verschijnt een kleine twee weken eerder buiten de States.

In Nederland is dat op 16 december en in de VS is dat pas op 25 december, waar de film dus gelijk voor een maand op HBO Max staat. Deze strategie vast om de onvermijdelijke illegale versies een stap voor te blijven.

In 2021 krijgen we waarschijnlijk nog 17 van die situaties, met grote titels als Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, The Suicide Squad, Dune en The Matrix 4.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rohieth

Avatar

Dat is fein om te lezen. Haat het als de VSers altijd films een week van te voren kunnen zien.

Mav Damian

Avatar

In België neem ik dan ook aan!

GreenHornet

Avatar

Dit was toch al bekend. Dit was ook het mooiste nieuws.

Indy5

Avatar

Doekje voor het bloeden , wordt dus een overgangs jaar 2021.
Is maar de vraag of in Nederland de capaciteit / 30 personen per zaal snel omhoog kan. Eer het hele land gevaccineerd is zit je zo in het 3/4 kwartaal "21. Volle zalen zie ik dus niet snel terugkeren.

MikeyMo

Avatar

Ja, maar de dag dat die films dus in de bioscoop te zien zijn, zijn ze dus ook te zien op mijn media center...

Lastige keuze...

NieuwsFilm

meest populair