Natalie Portman werd vanaf haar twaalfde al geseksualiseerd

Natalie Portman werd vanaf haar twaalfde al geseksualiseerd

Haar eerste rollen zorgden hiervoor.

Natalie Portman is al jarenlang een bekend gezicht in Hollywood. Zo wist de actrice hoge ogen te gooien in films zoals Black Swan en V for Vendetta en zal ze binnenkort opnieuw te zien zijn in een Marvel-film, namelijk Thor: Love and Thunder. Ze brak ook al heel jong door, met films zoals Leon: The Professional en Beautiful Girls, al zegt ze nu dat haar eerste rollen niet alleen maar positief waren.

Haar eerste films mogen er dan wel voor hebben gezorgd dat Portman in Hollywood doorbrak, ze hadden ook een minder resultaat. Ze werd namelijk al vanaf haar twaalfde geseksualiseerd. De actrice laat dan ook weten daar moeite mee gehad te hebben en vindt het nog steeds tamelijk lastig om het te accepteren.

Kritiek
Zo zegt de met een Oscar bekroonde actrice: ''Ik weet dat ik door de media werd neergezet als zo'n soort van Lolita-figuur. Ik werd namelijk al geseksualiseerd toen ik nog maar een kind was. Ik werd er bang van. Ik was op een leeftijd dat ik mijn eigen seksualiteit begon te ontdekken. Je hebt dan zelf verlangens en wil dingen ontdekken, maar ik voelde me niet veilig, al helemaal niet toen ik erachter kwam dat veel oudere mannen in me 'geïnteresseerd' waren''.

Bescherming
Portman zei dan ook dat ze zichzelf in bescherming moest nemen: ''Het valt me op dat veel mensen denken dat ik echter super serieus ben, preuts en conservatief naarmate ik ouder wordt. Maar zo stel ik me ook bewust op, al jarenlang. Op die manier voel ik me veilig. Als iemand respect voor je heeft, gaan ze je niet objectiveren. Gelukkig ben ik er wel goed doorheen gekomen''.

NieuwsFilm

meest populair