Superheldenfilm 'The Green Hornet and Kato' scoort grote naam

Superheldenfilm 'The Green Hornet and Kato' scoort grote naam

Universal Pictures wist eerder dit jaar de rechten van The Green Hornet te bemachtigen.

In april dit jaar kondigde Universal Pictures aan de rechten te hebben bemachtigd van The Green Hornet and Kato, een reboot-film over de klassieke pulphelden, die in 1936 werden verzonnen door George W. Trendle en Fran Striker. Volgens The Hollywood Reporter heeft David Koepp nu getekend voor het script.

En Koepp is zeker niet de minste naam. Als scenarist schreef hij de scripts van filmhits als Spider-Man, Jurassic Park, Stir of Echoes, Zathura: A Space Adventure en Panic Room.

Na een radio-show uit 1936, maakte de held zijn filmdebuut in 1940, wat gevolgd werd door een vervolg in 1941. De bekendste versie is echter nog steeds de serie uit de jaren '60, waarin we Van Williams als de Hornet zagen, en niemand minder dan Bruce Lee als Kato. Dit was tevens de rol waarmee Lee bekendheid vergaarde in de Verenigde Staten.

Ditmaal meer succes?
De laatste keer dat de franchise nieuw leven werd ingeblazen was toen Seth Rogen de held speelde in The Green Hornet. Die film kon rekenen op lauwe kritieken, maar bracht wereldwijd toch nog een aardige cent op met 227,8 miljoen dollar.

Het is nog onbekend wanneer we The Green Hornet and Kato kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair