Geruchtenmolen: Warner Bros. wil meer duistere en R-Rated DCEU-films gaan maken

Geruchtenmolen: Warner Bros. wil meer duistere en R-Rated DCEU-films gaan maken

De filmstudio zou er vol op in willen zetten met toekomstige films.

Dat Warner Bros. tevreden is met de prestaties van Joker is niet gek. De film bracht, ondanks zijn R-Rating, een kleine miljard dollar op aan de wereldwijde box office.

Dat terwijl velen gedacht hadden dat de opbrengst niet zo hoog zou zijn. Hollywood maakt wat het superheldengenre betreft, lang niet altijd R-Rated films. Daarmee is het publiek immers beperkter dan wanneer een film een PG-13 rating heeft. Maar nu horen we dat de studio meer R-Rated films wil maken.

Duister en gewelddadig
Volgens Daniel Richtman, die soms goed zit met verhalen en ook wel eens de plank misslaat, zou Warner Bros. van plan zijn om meer duistere en R-Rated films te maken in het DC Extended Universe.

Dat dan na een aantal pogingen om familievriendelijke superheldenfilms te maken, waaronder Birds of Prey. Die waren lang niet altijd zo succesvol als de R-Rated varianten en dus zou de studio daar vaker voor gaan kiezen.

In elk geval is Zack Snyder's Justice League alvast R-Rated, evenals Suicide Squad van regisseur James Gunn. Dat belooft dus wat voor de toekomst.

NieuwsFilm

meest populair