Deze tien films brachten het meeste op aan de Nederlandse box office

Deze tien films brachten het meeste op aan de Nederlandse box office

Bereid je maar voor op een mooie top tien met flink wat Nederlandse titels.

De Nederlandse box office is niet wat het geweest was. Maar goed, dat komt natuurlijk door het coronavirus en de langdurige sluiting van de bioscopen. Toch hebben we een box office top tien voor je. Zonder verder omhaal, zetten we nu de tien best verdienende films in de Nederlandse bioscopen op een rij.

10.) Dolittle
Bekijk de afbeeldingRegie: Stephen Gaghan | Cast: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent
Het verhaal: De excentrieke Dr. John Dolittle leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.
De box office: 2.381.173 euro

9.) Honest Thief
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Williams | Cast: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan
Het verhaal: De beruchte bankovervaller Tom (Liam Neeson) wil niet dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd en besluit zichzelf aan te geven. Maar als hij de FBI belt en bekent wordt hij vierkant uitgelachen. Na wat aandringen gaan agenten Nivens en Hall op onderzoek uit en ontdekken dat Tom de waarheid spreekt! Zij hebben alleen eigen plannen met Toms' gestolen geld... Dit is het begin van een bizar kat-en-muisspel, waarbij het nog maar de vraag is wie de echte dieven zijn.
De box office: 2.552.083 euro

8.) Onze Jongens in Miami
Bekijk de afbeeldingRegie: Johan Nijenhuis | Cast: Jim Bakkum, Martijn Fischer, Juvat Westendorp, Eva van de Wijdeven
Het verhaal: In Onze jongens in Miami is Jorrit (Jim Bakkum) weer single en gaat hij samen met Bas (Martijn Fischer) een stripclub openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs (Juvat Westendorp) naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris (Malik Mohammed). Ze moeten flink aan de bak want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie.
De box office: 2.616.705 euro

7.) Scoob!
Bekijk de afbeeldingRegie: Tony Cervone | Cast: Will Forte, Mark Wahlberg, Jason Isaacs, Gina Rodriguez
Het verhaal: Scoob! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde "hondpocalyps" tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby's achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd.
De box office: 2.651.587 euro

6.) Sonic the Hedgehog
Bekijk de afbeeldingRegie: Jeff Fowler | Cast: Jim Carrey, Ben Schwartz, James Marsden, Adam Pally
Het verhaal: Sonic is een super snelle antropomorfe blauwe egel. De overheid is erop gebrand om Sonic te pakken te krijgen. Sheriff Tom Wachowski, een sheriff uit het klein stadje Green Hills, besluit om af te reizen naar San Francisco om Sonic te helpen in zijn strijd tegen de kwaadaardige Dr. Ivo Robotnik.
De box office: 2.831.141 euro

5.) After We Collided
Bekijk de afbeeldingRegie: Roger Kumble | Cast: Josephine Langford, Hero Fiennes-Tiffin, Louise Lombard, Dylan Sprouse
Het verhaal: Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) en Tessa Young (Josephine Langford) verwerken hun break up op hun eigen manier. Terwijl Hardin terugvalt in slechte gewoontes heeft Tessa nieuw zelfvertrouwen gekregen en begint ze aan haar droomstage bij uitgeverij Vance. Hier trekt ze ook de aandacht van haar aantrekkelijke nieuwe collega Trevor (Dylan Sprouse), die helemaal haar type is. Hij is slim, grappig, knap en verantwoordelijk. Maar toch kan Tessa Hardin maar niet uit haar hoofd krijgen. Hij is nu eenmaal de liefde van haar leven. Zelfs met al hun problemen en misverstanden kan Tessa niet ontkennen dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Ze zou willen dat ze van haar gevoelens weg kon lopen, maar zo makkelijk is dat niet. Ondanks al hun ups en downs zullen Hardin en Tessa vechten om samen te zijn... zelfs als de hele wereld hen tegenwerkt.
De box office: 2.932.207 euro

4.) Bad Boys For Life
Bekijk de afbeeldingRegie: Adil El Arbi, Bilall Fallah | Cast: Will Smith, Vanessa Anne Hudgens, Alexander Ludwig, Martin Lawrence
Het verhaal: Terwijl Mike Lowrey in een midlifecrisis zit is Marcus Burnett opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee herenigen wanneer ze tot de ontdekking komen dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Er blijkt een persoonlijk motief achter te zitten sinds zijn broer gedood werd door Lowrey en Burnett.
De box office: 5.951.707 euro

3.) De Beentjes van Sint Hildegard
Bekijk de afbeeldingRegie: Johan Nijenhuis | Cast: Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak
Het verhaal: Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?
De box office: 6.653.109 euro

2.) Tenet
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher Nolan | Cast: Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, John David Washington
Het verhaal: John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolan's nieuwe scifi-actiefilm Tenet. Slechts gewapend met één woord - Tenet - moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar inversie...
De box office: 7.768.896 euro

1.) 1917
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Mendes | Cast: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays, Colin Firth
Het verhaal: 1917. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen - waaronder Blake zijn eigen broer.
De box office: 9.857.802 euro

NieuwsFilm

meest populair