Nog een regisseur die de hedendaagse superheldenfilms maar niks vindt

Nog een regisseur die de hedendaagse superheldenfilms maar niks vindt

Te donker, te serieus, te zwaar, kortom deprimerend...

Regisseur Richard Donner (90) was verantwoordelijk voor de eerste big-budget stripboekverfilming die zijn personages serieus nam en daarom goed scoorde bij zowel critici als publiek; Superman.

Tijdens een gesprek met THE TELEGRAPH gaf hij echter toe dat hij geen fan is van tegenwoordige superheldenfilms die hun hoofdpersonen in cynische versies van zichzelf veranderen zonder enige luchtigheid:

"Sommigen maken superhelden zo cynisch dat het deprimerend is. Als ze somber en boos zijn op zichzelf en de wereld, vind ik het niet vermakelijk. Daar is al genoeg realiteit voor waar we net 4 jaar van achter de rug hebben. Ik denk dat we juist het tegenovergestelde moeten zoeken".

Martin Scorsese
Wel voegde hij toe: "Als het goed wordt gedaan, is het bevredigend om te zien en ben ik blij voor de makers. Af en toe zit er echt een heel mooi verhaal tussen". Daarnaast gaf hij commentaar op de opmerkingen van Martin Scorsese die het genre vergeleek met 'pretpark-attracties':

"Daar heeft hij (Martin, red) zeker een punt mee, maar dat neemt niet weg dat ik graag nog een keer zo'n pretpark-attractie zou willen maken"! De eerstvolgende rollercoaster die Donner binnenkort gaat regisseren, 15 jaar na zijn laatste project, wordt de vijfde en afsluitende Lethal Weapon.

NieuwsFilm

meest populair