[UPDATE] Michael Keaton vervangt Ben Affleck als voornaamste Batman in het DCEU

[UPDATE] Michael Keaton vervangt Ben Affleck als voornaamste Batman in het DCEU

Er zijn straks twee grote Batmans in het filmuniversum van DC.

Uit een opvallend bericht kan opgemaakt worden dat de Batman van Ben Affleck wordt vervangen door de Batman van Michael Keaton. Het was al bekend dat beide acteurs te zien zijn in The Flash (2022), maar nu lijkt duidelijk dat de Keaton een vastere rol gaat krijgen in het DC Extended Universe.

Voor de jaarwisseling verscheen via The New York Times een uitgebreid artikel over DC Films baas Walter Hamada. Daarin stond een opvallende quote over de toekomst van Batman in het DCEU.

"Warner Bros. zal bijvoorbeeld twee verschillende filmsaga's hebben met Batman - gespeeld door twee verschillende acteurs - die tegelijkertijd te zien zijn," verklaarde Hamada in het artikel.

Maar wie zijn die Batmans?
Via Twitter werd er door een fan om duidelijkheid gevraagd aan Brooks Barnes, de schrijver van het artikel. Barnes reageerde en hij gaf aan dat Keaton de tweede Batman is in de films die niet direct in het universum van The Batman afspelen.


Het lijkt er dus verdacht veel op dat de gebeurtenissen in The Flash van regisseur Andy Muschietti ervoor gaan zorgen dat Affleck uit de franchise wordt geschreven en dat Keaton de rol voor een langere tijd zal spelen.

Keaton speelde Bruce Wayne in Batman (1989) en Batman Returns (1992) en Affleck debuteerde in 2016 als de Dark Knight in Batman v Superman: Dawn of Justice en nam recente nieuwe scènes op voor het dit jaar te verschijnen Justice League: Director's Cut. The Flash staat gepland voor november 2022.


UPDATE: Dit bericht is zojuist ontkracht door Brooks Barnes. In een nieuwe tweet legt hij de situatie uit. Voor zover de schrijver weet, speelt Keaton maar in één DCEU-film de rol van Batman.



NieuwsFilm

meest populair