Wist je dat: Gary Oldman een andere grote hoofdrol afsloeg in 'Batman Begins'?

Wist je dat: Gary Oldman een andere grote hoofdrol afsloeg in 'Batman Begins'?

Aanvankelijk streed hij niet naast The Caped Crusader, maar tegen hem...

We kennen allemaal Gary Oldman als politiecommissaris Jim Gordon in de geliefde Batman-trilogie van Christopher Nolan. Maar dit was niet wat de geprezen regisseur in eerste instantie voor de acteur in gedachten had.

Oldman kreeg in een vroeg stadium de rol van slechterik Ra's Al Ghul in Batman Begins aangeboden: " Ik had een ontmoeting met Gary, omdat ik hem enorm bewonderde en graag in de film wilde hebben", vertelt Nolan in een interview op Youtube.

Echter aarzelde Oldman, want hij had naar eigen zeggen 'al zo vaak schurken gespeeld in veel van zijn vorige films en wilde wel eens iets anders proberen'. Omdat Nolan van mening was dat het karakter van Commissaris Gordon nooit echt verdiept was in eerdere verfilmingen, zag die met Oldman de ultieme kans om de de essentiële integriteit van het personage in een corrupte wereld te leren kennen.

Liam Neeson
De rol van Ra's Al Ghul ging zoals bekend uiteindelijk naar Liam Neeson (die Nolan ironisch genoeg voor Commissaris Gordon in gedachten had). We kunnen toch zeggen dat beide castingkeuzes fantastisch zijn uitgepakt.

Ook Oldman zal achteraf blij zijn met zijn beslissing, want als Ra's Al Ghul zou hij verder enkel nog een klein bijrolletje gehad hebben in The Dark Knight Rises en had hij het beste deel van de trilogie (The Dark Knight) moeten laten schieten.

NieuwsFilm

meest populair