Officiële rating: 'Coming 2 America' is NIET geschikt voor kinderen

Officiële rating: 'Coming 2 America' is NIET geschikt voor kinderen

Toch even oppassen met de jonkies...

Binnenkort kunnen we eindelijk gaan genieten van de terugkeer van Eddie Murphy in het langverwachte Coming 2 America. De Motion Picture Association heeft nu een beoordeling gegeven en het blijkt dat het label 'familiefilm' niet helemaal van toepassing is...

De sequel heeft namelijk een PG13-rating gekregen vanwege 'expliciete naaktheid, seksuele inhoud, grof taalgebruik en drugsgebruik'.

Vergeleken met het origineel (dat in 1988 nog een R-rating kreeg) lijkt dit een mildere film op te leveren, maar vergis je niet; een R-rating in de jaren '80 was anders dan tegenwoordig, dus waarschijnlijk is het best verstandig om kinderen onder de 12 jaar niet meteen mee te laten kijken.

Halve reünie
Murphy en Arsenio Hall spelen natuurlijk opnieuw Prins Akeem en zijn naaste vertrouweling Semmi die in New York op zoek gaan naar de verloren zoon (Jermaine Fowler) van Akeem. Maar ze duiken ook weer op in de bekende bijrollen, zoals de hilarische kappers uit Queens.

Het wordt sowieso een nostalgisch weerzien met onder andere Shari Headley, John Amos en James Earl Jones, terwijl Wesley Snipes, Leslie Jones en Tracy Morgan voor de vernieuwing moeten gaan zorgen.



NieuwsFilm

meest populair