Warner Bros. moet talloze contracten i.v.m. controversiële 2021-releasestrategie aanpassen

De studio wil proberen iedereen tevreden te houden.

Niet iedereen is een fan van Warner Bros. recente beslissing om al zijn 2021-films in de Verenigde Staten tegelijkertijd in de bioscoop als zowel op HBO Max uit te brengen. Nu blijkt het ook dat er financiële gevolgen aan verbonden zijn, iets wat de studio nu probeert op te lossen.

Veel cast- en crewleden hebben namelijk contracten waarbij ze een aandeel van de box-officewinst krijgen als een film een bepaald bedrag opbrengt, iets wat soms zelfs deels ten koste gaat van hun loon. Die kans is nu natuurlijk zeer klein, aangezien de Warner Bros. films onvermijdelijk minder gaan scoren aan de box-office.

Gesprek
Warner Bros. is momenteel aan het onderhandelen met alle betrokken partijen over een nieuwe deal. Zo zal HBO Max hoogstwaarschijnlijk een flinke som moeten gaan betalen aan Warner, zodat alle productiepartners, cast- en crewleden vergoed kunnen worden.

De studio onderneemt zelf ook stappen. Het bedrag dat een film moet opbrengen aan de box-office voordat bonussen kunnen worden uitbetaald is inmiddels gehalveerd. Hier kan echter nog verandering in komen. Mochten er nog meer bioscopen sluiten i.v.m. de coronacrisis, dan zal Warner Bros het bedrag zelfs nog verlagen.

Veel films
Warner Bros. heeft heel wat films op de agenda staan voor 2021. Zo zullen (normaalgesproken) maar liefst 17 films van de studio verschijnen, waaronder Dune, In The Heights maar ook de sequels The Matrix 4 en Space Jam: A New Legacy.

NieuwsFilm

meest populair