Hoe doodde de T-Rex de bemanning van het vrachtschip in 'The Lost World'?

Hoe doodde de T-Rex de bemanning van het vrachtschip in 'The Lost World'?

Mysterieus plotgat lijkt na bijna een kwart eeuw eindelijk opgelost...

Het is misschien wel één van de meest onbevredigende plotgaten uit de Jurassic-franchise. Aan het eind van The Lost World crasht het vrachtschip met de T-Rex in de haven van San Diego. Bij nadere inspectie blijkt de hele bemanning uitgemoord... Maar hoe dan?

Zowel CinemaSins als ScreenRant halen de logica van deze gebeurtenis aan in "Everything Wrong With" en "Pitch Meeting". Want is de T-Rex eerder uit het ruim gebroken en is hij, na het opvreten van de crew, er vervolgens weer netjes in gaan zitten en heeft hij de deuren gesloten?

Veel theorieën circuleren rond onder fans. De meest bekende is dat de T-Rex tijdens de reis in een kooi werd getransporteerd (want beneden is een wrak van een kapotte kooi te zien) en nog voordat deze in het ruim was geladen, ontsnapte hij en in een poging hem te vangen, werd de bemanning gedood waarna de T-Rex zichzelf terugtrok in het ruim.

Pteranodons
Een andere leuke theorie betreft een verwijderde scène die de film nooit gehaald heeft met de Pteranodons (de vliegende roofvogels reptielen) in de hoofdrol. Zij zouden oorspronkelijk de helikopters op het eiland aanvallen, maar het kan net zo goed zijn dat ze de bemanning op het vrachtschip juist hebben aangevallen, terwijl het ruim nog niet goed afgesloten was.

Dit verklaart ook beter de afgehakte hand in de stuurhut, want het is onwaarschijnlijk dat de T-Rex erin geslaagd is om zijn kolossale hoofd daarin te steken. Waar de Pteranodons dan uiteindelijk zijn gebleven, is weer een ander verhaal, maar het lijkt niet voor niks dat de gehele sequentie alsnog werd gebruikt voor de opening van Jurassic Park III.

NieuwsFilm

meest populair