Algemeen

TikTokker ontdekt luguber detail over dood Mufasa in 'The Lion King'

Bij gebrek aan echt filmnieuws gewoon wat vermakelijke theorietjes...

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Als je goed kijkt op latere leeftijd, gaat het opvallen dat Disney altijd wel een onderliggend volwassen thema in hun films verwerkt. TikTokker Christian Jones heeft nu een vrij bizarre ontdekking gedaan in de beroemde animatieversie van The Lion King uit 1994.

Het personage Scar (met de stem van Jeremy Irons) probeert zijn kleine neefje Simba te doden en gooit zonder blikken of blozen zijn broer Mufasa van een ravijn. Dat is al vrij heftig voor kleine kinderen, maar het wordt nog tragischer, want was jou onderstaand detail ook opgevallen?

Namelijk, waar is Mufasa's lichaam gebleven nadat hij overlopen wordt door een kudde gnoes? Na wat research van Jones blijkt dat geen enkel dier leeuwen opeet, behalve... leeuwen zelf. In een latere scène zien we hoe Scar in zijn grot ligt met om hem heen diverse botten. Vervolgens gebruikt hij een skelettenschedel om mee te buikspreken. En die schedel lijkt (volgens Google Afbeeldingen) verdacht veel op die van een leeuw.

Dit zou dus betekenen dat Scar zijn bloedeigen broer niet alleen vermoord heeft, maar vervolgens ook opgegeten!? Kijk hier en oordeel zelf maar:

@classyking0

Me and @notalexislol just figured this out #fyp #foryou #lionking #simba #mufasa

♬ Browser History OST - Jai P.

2019
In de indrukwekkende, maar enigzins overbodige live-action(?) remake van Jon Favreau was dit detail bewust of onbewust niet te zien, misschien omdat men het toch net iets té achtte voor het nieuwe jeugdige publiek.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Oké dat is gewoon sick nu kan ik die film niet meer normaal kijken

movieguy

Avatar

???????? pffffffff

ntt

Avatar

Mijn vader vertelde me dit vroeger, maar kon het nooit geloven. :(

Gigan72

Avatar

Na wat research van Jones blijkt dat geen enkel dier leeuwen opeet,

Dat klopt volgens mij niet op het internet staan er filmpjes van Krokodillen die echt wel een leeuw grijpen en het water in sluren of er achter aan gaan als ze de rivier oversteken.
Dus die lusten wel een stukje leeuw.

En als een leeuw dood is komen daar echt wel gieren op af maar goed dan is die leeuw wel al dood.
Ik zou verder geen dier weten die een leeuw aanvalt om op te eten.

WouterC

Avatar

Kan niet! Cancel lion king! Zo werkt dat tegenwoordig toch? ;p

Goku32

Avatar

Maar disney heeft altijd in hun films van deze ziekke dingen, . Zoals bij de klokkenluider dat er gewoon de duivel word opgeroepen . En zoals veel andere ziekke stuff

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "Dat klopt volgens mij niet"

Daarom zou het voortaan The Lying King moeten gaan heten.

kokosnoot

Avatar

Als men dit al luguber vindt?! Het zijn beesten geen mensen xD

KeesjeNL

Avatar

De schedel is van een baviaan, NIET van een leeuw. En hyena's eten leeuwen gewoon op, google maar op 'lion head hyena' en je beeldscherm stroomt vol met onsmakelijke beelden..

Trouwens; Koeien en andere runddieren eten vogels voor wie los wilt gaan op youtube..

JDVRS82

Avatar

Zat er ook niet ergens een grote dildo verstopt in de kleine zeemeermin/ little mermaid?..

Remi-the-artist

Avatar

Hyenas eten dus echt wel leeuwen. Zeker welpjes of dode leeuwen. Toch kan het inderdaad zijn dat scar eraan meegegeten heeft. Leeuwen zijn immers naast jagers ook aaseters. Maar meestal wordt zo'n lichaam op gegeten door ongewervelden en larven en dan verteerd. Interessante theory

Sproetel

Avatar

Het lichaam ligt gewoon op de grond. Simba gaat erheen en kruipt onder voorpoot en van alles meer. Daarna zie je duidelijk een bavianenschedel. Let maar op het voorhoofd en stand van de oogkassen.
Wat een onzin.

NieuwsFilm

meest populair