Algemeen

Dane DeHaan over Marvels 'Spider-Man 3': "Ik keer niet terug als Green Goblin"

Maar of de fans hem ook direct moeten geloven?

door Jeffrey Kouters om 12:25 in Algemeen
Dane DeHaan ontkent dat Marvel hem heeft benaderd om terug te keren als superschurk Green Goblin in Spider-Man 3. De acteur zei in gesprek met Radio Times dat de geruchten daarover op niets zijn gebaseerd.


Dane DeHaan speelde in The Amazing Spider-Man 2 (2014) de rol van Harry Osborn, een oude vriend van Peter Parker (toen nog Andrew Garfield) met wie hij na jaren werd herenigd. Osborn ontdekt uiteindelijk Parkers bijbaan als superheld, raakt in conflict met hem en muteert zichzelf tot de Green Goblin, een hagedisachtig monster.

Multiversum
In de derde Spider-Man-film, die Marvel produceert voor Sony, staat het Multiversum centraal. Zoals reeds bekend is geworden, komt de spinragschietende held daardoor in ieder geval oog in oog te staan met alternatieve versies van de superschurken Electro (Jamie Foxx) en Doc Ock (Alfred Molina), die beide afkomstig zijn uit de eerdere filmreeksen van Sony.

Geruchtenmolen
Eveneens een vast ritueel bij het verschijnen van dit soort nieuwsberichten is dat de speculerende 'primeurtjesjagers' overuren beginnen te draaien. Zo gaat het gerucht rond dat Tobey Maguire en Garfield opnieuw hun spandexpakken zullen aantrekken voor de film (waar overigens ook door Sony zelf op in werd gespeeld).

Ook zijn er de afgelopen maanden vele berichten verschenen over de mogelijke terugkeer van allerlei schurken. Zo wordt beweerd dat Marvel minimaal een van de Green Goblins terug wil laten keren in Spider-Man 3 (Willem Dafoe uit de films van Sam Raimi of Dane DeHaan dus uit die van Marc Webb). Maar kloppen deze geruchten ook?

'Niets van waar'
Volgens DeHaan niet. "Deze geruchten zijn op niets gebaseerd", reageert hij in een recent interview met Radio Times als hem naar de door fans veelbesproken berichten wordt gevraagd. "Ik kan geeneens bedenken hoe ze dat dan precies zouden willen doen", vervolgt de Valerian-acteur.

Desalniettemin zou DeHaan het leuk vinden om weer eens in een superheldenfilm te spelen. "Ik weet zeker dat ik ooit nog eens in zo'n project te zien zal zijn", claimt hij. "Maar ik heb echt geen idee wat ze nu precies met de Spider-Man-films aan het doen zijn".

Hoewel DeHaan de geruchten dus duidelijk ontkent, betekent dit niet dat hij stiekem alsnog betrokken is bij Spider-Man 3 en nu gewoon doet wat iedere filmster in zijn positie zou doen: zijn lippen stijf op elkaar houden.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Top! WAs zo slecht als Green Goblin

NieuwsFilm

meest populair