In navolging van 'Thor: Love and Thunder': 5 films met geiten

In navolging van 'Thor: Love and Thunder': 5 films met geiten

De gehoornde beestjes spreken blijkbaar tot de verbeelding.

Deze week werd bekend dat Toothgnasher en Toothgrinder waarschijnlijk zullen opduiken in Thor: Love and Thunder. Deze twee geiten trekken de strijdwagen van de dondergod voort. En het is niet de eerste keer dat geiten een belangrijke rol spelen in films. Een goede reden om de filmgeschiedenis in te duiken.




Jurassic Park
Deze geit speelde zeker geen hoofdrol. Toch was hij te zien in één van de vele memorabele scènes in de film. Om de bezoekers waar voor hun geld te geven, besluiten de medewerkers van Jurassic Park een geit in te zetten.

Het is de bedoeling om zo de T-Rex in volle glorie te laten zien, maar zoals alles in het park gaat ook dit niet zoals bedoeld. Het roofdier wil namelijk geen makkelijke prooi, maar een ware jacht. Gelukkig krijgt hij daar later nog voldoende kans voor.




The Men Who Stare At Goats
Een journalist ontmoet spion Lyn Cassady, die verklaart dat hij een geit heeft gedood door hem aan te staren. Hij blijkt onderdeel te zijn van een geheime groep soldaten met mentale krachten.

Hoe bizar deze synopsis ook klinkt, het verhaal van The Men Who Stare At Goats is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Ten minste, op de verhalen die een journalist optekende aan de hand van diverse betrokkenen. Gelukkig besloten de makers het geheel nog wat extra aan te dikken.




The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Dwergen kunnen natuurlijk niet ten strijde gaan op paarden. Daarom kiezen zij kleinere dieren, waaronder wilde zwijnen en dus ook geiten. De mooiste scène met de beesten ging echter verloren.

Tijdens bovenstaande verwijderde scène van The Hobbit: The Battle of the Five Armies zien we Thorin in de aanval gaan. Om zijn volk te redden moet hij de gemene Azog verslaan en hij besluit dat een geit zijn beste kans is.




The Hunchback of Notre Dame
Verzin een dier en Disney heeft er een sidekick van gemaakt. Zo ook de geit. In The Hunchback of Notre Dame wordt het schattige geitje Djali gekoppeld aan de lieflijke Esmeralda.

Hij is niet alleen haar beste kameraad, maar hij helpt haar ook met vechten als het nodig is. Voor het vervolg werd Djali dan ook opnieuw uitgenodigd.




The VVitch: A New-England Folktale
Hoewel ze er schattig uitzien, worden geiten al sinds de middeleeuwen gekoppeld aan hekserij en satanisme. Het is dan ook niet gek dat Black Phillip uit The VVitch: A New-England Folktale een soort dubbelrol speelt.

Wanneer een gezin wordt verbannen uit het dorp, moeten ze zien te overleven nabij een duister bos. Na diverse onverklaarbare voorvallen lijkt het erop dat een heks de oorzaak is. Maar door wie wordt deze aangestuurd?

NieuwsFilm

meest populair