Cathy Yan (Birds of Prey) gaat het populaire kortverhaal 'The Freshening' verfilmen

Cathy Yan (Birds of Prey) gaat het populaire kortverhaal 'The Freshening' verfilmen

FilmNation Entertainment wist de rechten op de kop te tikken.

Regisseuse Cathy Yan, voornamelijk bekend van de DC-film Birds of Prey, heeft getekend voor een nieuwe film. Zij gaat de scifikomedie The Freshening schrijven en regisseren, naar het gelijknamige kortverhaal van Rachel Kongh.

Yan gaat de film maken voor FilmNation Entertainment, de tamelijk nieuwe Amerikaanse filmproductie- en internationale verkoopmaatschappij. Ondanks het feit dat deze filmproductiemaatschappij pas in 2008 werd opgericht, hebben ze toch al veel grote films geproduceerd zoals o.a. The Imitation Game, Arrival en de recente Promising Young Woman.

Verhaal
Kongh wist met haar verhaal hoge ogen te gooien, dat zich in de nabije toekomst afspeelt, waarin spanningen rond etniciteit en gender een hoogtepunt hebben bereikt. Als gevolg hiervan lanceert de Amerikaanse overheid een initiatief genaamd The Freshening.

Daarbij krijgen alle Amerikanen een inspuiting, waardoor ze de afkomst en het geslacht van mensen niet langer van elkaar kunnen onderscheiden. Een illegale drug die het effect van de injectie omkeert dreigt echter roet in het eten te strooien.

Reacties
FilmNation-president Ashley Fox liet zich over het project uit: ''We waren omver geblazen door The Freshening. Het is een ongelooflijk verhaal en we zijn ervan overtuigd dat Cathy er iets heel moois van gaat maken!''

Ook Yan kan niet wachten: ''The Freshening is de reden waarom ik een regisseur ben geworden, om zulke gedurfde films te kunnen maken. Ik vind het geweldig dat ik samen kan werken met FilmNation om dit krachtige verhaal te verfilmen''.

NieuwsFilm

meest populair