Fun Fact: 'Terminator Genisys' vormde de inspiratie voor 'Coming 2 America'

Fun Fact: 'Terminator Genisys' vormde de inspiratie voor 'Coming 2 America'

Een eerder concept idee zag Eddie Murphy niet zitten...

Terminator Genisys (2015) kon bij zijn release niet veel goed doen. Maar nu lijkt het warempel dat de gekraakte sequel toch nog iets positiefs heeft opgeleverd, namelijk Coming 2 America.

Het vervolg op Coming To America (1988), welke vanaf 5 maart te streamen is via Amazon Prime, stond nooit echt op het verlanglijstje van hoofdrolspeler Eddie Murphy, totdat hij Genisys zag.

Tegenover THE NEW YORK TIMES vertelt Murphy dat regisseur Ryan Coogler vijf jaar geleden naar hem toe kwam met het idee voor een vervolg toen er hernieuwde belangstelling voor het origineel ontstond:

"Hij had bedacht dat Michael B. Jordan mijn zoon zou spelen en op zoek zou gaan naar een vrouw. Maar dan ging het om de zoon en niet om Arsenio en mij. Bovendien werd het verhaal dan een letterlijke kopie".

De-aging techniek
Het kwam niet tot een samenwerking, maar zette Murphy wel aan het denken. En dankzij de vijfde Terminator (waarin Arnold Schwarzenegger voor het begin stukken jonger is gemaakt) kwam de inspiratie.

Dezelfde techniek is nu ook gebruikt om Murphy en medespeler Arsenio Hall digitaal te verjongen, zodat er uiteindelijk een scène opgenomen kon worden die direct aansluit op een oude scène uit het eerste deel.

In die betreffende flashbackscène gaat Murphy's personage Akeem een avondje stappen en belandt bij een vrouw in bed. Jaren later blijkt hij dan dus een zoon (Jermaine Fowler) te hebben die hij samen met Semmi gaat zoeken op aandringen van zijn stervende vader (James Earl Jones).

NieuwsFilm

meest populair