'Mission: Impossible 7', 'Top Gun 2', 'A Quiet Place 2' en meer na 1 maand bioscoop al op streaming

'Mission: Impossible 7', 'Top Gun 2', 'A Quiet Place 2' en meer na 1 maand bioscoop al op streaming

Een nieuwe tegenvaller voor de bioscopen?

ViacomCBS heeft aangekondigd dat al hun grote en kleine films na een theatrale release op hun nieuwe app Paramount+ zullen worden gestreamd. Paramount Pictures, eigenaar van ViacomCBS, is een van de oudste studio's in de branche en bezit verschillende rechten.

Dit is een poging om het worstelende 'CBS All Access' een heropleving te geven. Tijdens de Super Bowl uitzending werd er grote promotie gemaakt.

CEO Bob Bakish maakte bekend dat onder andere blockbusters van Paramount Pictures ongeveer 35 dagen na de bioscooppremière naar de streamingdienst zullen komen, in de hoop meer abonnees te trekken.

Hierbij gaat het dan om titels zoals Top Gun: Maverick, Mission: Impossible 7, A Quiet Place: Part II en veel toekomstige projecten zoals Sonic The Hedgehog 2 of franchises als Transformers en Star Trek.

Tijdelijk versus permanent
Het lijkt een plan voor op lange termijn en hoewel men dus een running in de bioscoop aanhoudt, of nog steeds beperkt vanwege corona of in volle capaciteit, is er toch angst onder diverse exploitanten dat het publiek hierdoor sneller gaat wachten totdat ze thuis kunnen gaan kijken.

NieuwsFilm

meest populair