De 'clit-test': hoe realistisch is vrouwelijk genot eigenlijk in films?

De 'clit-test': hoe realistisch is vrouwelijk genot eigenlijk in films?

Frances Rayner en Irene Tortajada gaan op onderzoek uit.

Twee Britse feministes, genaamd Frances Rayner en Irene Tortajada, geven films de schuld dat de meeste vrouwen geen orgasme krijgen. Om het probleem aan de kaak te stellen, heeft het tweetal enkele bekende films aan hun zogeheten 'clit-test' onderworpen.

Rayner en Tortajada zeggen dat de meeste vrouwen geen orgasme krijgen door penetratie maar juist door stimulatie van de clitoris. Dit kom echter maar bijzonder weinig aan bod is film. Hier komt echter langzaam maar zeker verandering in. Rayner en Tortajada testen nu dan ook welke films het wel en niet 'goed' doen.


Test
Films die voor de test geslaagd zijn, zijn Greta Gerwig's Lady Bird, Joon-Ho Bong's Parasite, Oliva Wilde's Booksmart, Joshua en Ben Safdie's Uncut Gems en Giorgos Lanthimos' The Favourite.

In sommige films wordt het echter verkeerd neergezet, zoals in Sebastián Lelio's Gloria Bell, met Julianne Moore.

Rayner en Tortajada willen met de 'clit-test' voorkomen dat vrouwen een verkeerd beeld krijgen van seks en zich machteloos, verward of zelfs beschaamd voelen wat hun seksualiteit betreft.

Hulp
Zo zegt Rayner dat ook mannen er profijt van kunnen hebben: ''Ook voor mannen valt er veel te winnen. Want zij denken maar wat vaak, door alle onwetendheid, dat er iets mis met ze is als de vrouw niet geniet''.

''Uiteindelijk wil iedereen dat de partner een fijne tijd heeft. Daarom zijn er nu ook zo veel vrouwelijke orgasmes op het scherm. Ze zijn sexy om te zien. Ze moeten alleen soms nog beter in beeld gebracht moeten worden''.

Wie wil, kan zelf een bijdrage aan de 'clit-test' leveren door een afbeelding van een film met de hashtag #ClitTestPass of #ClitTestFail op Twitter of Instagram te delen.

NieuwsFilm

meest populair